Mægler: Letbanen ændrer ikke huspriserne

Huspriserne stiger langs en kommende Odense-letbane. Det mener Odense Kommune efter erfaringer fra andre lande - men en mægler er i tvivl.

2606 letbanestation2

TV 2/Fyn tog ejendomsmægler Thomas Kildemoes med rundt til tre forskellige stop på letbaneruten.

Første stop var i Kongensgade i den indre by.

- Lige hvor vi står her, tror jeg ikke, det har den store indflydelse. Vi har jo gågaden på den anden side af os, og dem der bor herinde kan sagtens komme rundt i dag, mener han.

2606 letbanegrafik

Turen fortsatte til området omkring krydset mellem Nyborgvej/Ørbækvej. Her kommer det an på, hvor stationen helt præcist kommer til at ligge.

- Det er klart, at hvis den skal løbe på siden af vejen, så vil det være en gene for beboerne. Til gengæld er det godt, hvis den kommer ned i villakvartererne, vurderer Thomas Kildemoes.

Sidste stop på vores tur var i Hjallese. Det er den ene af banens to endestationer.

- Det er her og ude i den Tarup man har mest gavn af den nye letbane. Det er de to steder, der får nemmest ved at komme ind til byen, men jeg tror ikke, det gør noget ved huspriserne - det er bare en mere moderne udgave af offentlig transport. Her er en togstation i forvejen, konstaterer han.

Hvordan det går med huspriserne kan kun tiden vise. Efter planen skal den nye 14,4 kilometer lange letbane stå færdig i 2020.

Oversigt

    Oversigt