I det fynske folks tjeneste

Mælkekrig afblæst - også i Danmark

Tysk mælkeaftale mellem landmænd og detailhandel stabiliserer priserne også i Danmark, håber mælkeproducenterne. Aldi fastholder prissænkning.

Mælkekrigen ser foreløbig ud til at være blæst over, både i Tyskland og i Danmark.

De tyske mælkebønder genoptog fredag leverancerne til mejerierne og dermed til detailhandlen efter at have fået en aftale om en prisforhøjelse i butikkerne, der skulle komme bønderne til gode.

Afblæsningen af deres boykot betyder også, at Landsforeningen Danske Mælkeproducenter må droppe forsøg på at presse Aldi i Danmark til at stoppe en priskrig blandt butikkerne, som de danske mælkebønder frygter skal blive tørret af på dem i form af krav fra dagligvarebranchen om lavere indkøbspriser hos mejerierne.

- Vi håber nu, at priserne stabiliserer sig også i Danmark som følge af aftalen i Tyskland, siger sekretariatschef i landsforeningen Christian Sievertsen.

Aldi herhjemme får sin mælk fra tyske leverandører, og landsforeningen har i de seneste dage haft tyske kolleger til oprette blokader mod de tre tyske mejerier, som betjener Aldi. Men det har Aldi ikke mærket til, siger den tyskejede butikskædes direktør for Jylland og Fyn, Jan Lund.

Aldi holder ifølge direktøren fortsat den prisnedsættelse på mellem 75 øre og en krone, som blev en realitet i sidste uge.