I det fynske folks tjeneste

Mænd bliver vilde i varmen

Volden eksploderer, når det bliver varmt. Natten til fredag havde politiet rigtig travlt med unge mænd, der tæskede løs i Odense.

Cirkelspark

I Vintapperstræde havde en 20-årig prøveløsladt mand svært ved at styre både sin brandert og sin frihed.

På kort tid nåede han at tæve og sparke flere personer, inden han blev anholdt. Manden uddelte både knytnæveslag og cirkelspark mod tilfældige mennesker.

- Han ville gerne i klammeri med andre, og han er prøveløsladt for vold, så det ligger åbentbart til ham, fortæller vagtchefen ved Fyns Politi. Manden bliver senere i dag fremstillet i et grundlovsforhør.

Kort tid efter var der ballade på Den Glade Viking, hvor en 23-årig mand knaldede en flaske i hovedet på en 21-årig mand.

- Vi har ikke fået afhørt manden endnu, så vi kender ikke årsagen til overfaldet og vi ved ikke endnu, om han skal fremstilles i grundlovsforhør, siger vagtchefen.

På Arkaden sad næverne også løs på en 25-årig mand, der slog en 49-årig gæst i hovedet. Den 25-årige blev anholdt efter overfaldet.

Tænder af

Ifølge DR Fyn viser både politiets døgnrapporter og forskning, at folk tænder lettere af, når det er varmt.

- Der er da en klar tendens til, at folk bliver mere agressive, når det er varmt, det ser vi år efter år, fortæller Torben Schultz-Pedersen fra Fyns Politi til sitet, der også peger på, at kombinationen af mange mennesker og alkohol har stor betydning for mere vold i bylivet.