I det fynske folks tjeneste

To mænd fængslet for drabsforsøg i Vollsmose

To mænd på 26 og 20 år skal sidde fire uger bag tremmer, mens politiet efterforsker drabsforsøg i Vollsmose.

To mænd på 26 og 20 år skal sidde fire uger bag tremmer, mens politiet efterforsker drabsforsøg i Vollsmose.

Politiets bevismateriale mod to unge mænd fra Vollsmose er stærkt nok til at varetægtsfængsle dem i fire uger - sigtet for forsøg på manddrab og trusler mod vidner eller potentielle vidner.

Det vurderer en dommer ved Retten i Odense onsdag eftermiddag, hvor de to mænd på 26 og 20 år er sigtet for at ville dræbe to personer i en bil ved Vollsmose Torv klokken 23.45 mandag.

- De er varetægtsfængslet i forhold til den videre efterforskning i sagen, siger anklager Karin Ehlers Jørgensen til Ritzau.

- De er sigtet for forsøg på manddrab og trusler mod vidner eller trusler mod potentielle vidner, fortæller Karin Ehlers Jørgensen.

Ingen af de sigtede valgte at kære kendelsen.

Skuddramaet i Vollsmose mandag aften udløste senere et stormløb på Odense Universitetshospitals skadestue, da mindst 60 personer ville have fat i den skudramte.

Der blev i tumulten smadret inventar og en rude i en ambulance og dæk på en patruljevogn blev skåret op. Både personale, patienter og betjente blev truet af uromagerne.

Ifølge sigtelsen mod den 26-årige mand råbte han en ordre til den 20-årige medsigtede om at skyde, lige inden en jævnaldrende mand blev skudt i benet.

- Det er ham, der har stukket din onkel - skyd efter ham. Pløk ham!

Derefter blev der skudt flere gange, og en uidentificeret person stak den 26-årige flere gange i benet, oplyser politiet.

Den kortklippede 26-årige - iført en tynd gul langærmet trøje og slidte cowboybukser - og den 20-årige - også kortklippet med grøn sweatshirt og badesandaler - er nu sigtet for forsøg på manddrab.

Men pressen kan ikke fortælle, om de erkender eller nægter sig skyldige. Dommeren har nemlig valgt at lukke dørene, før denne oplysning blev fremlagt.

Ved du noget? Så send os et tip