To mænd kendt skyldige i drabsforsøg

To brødre, som er bosat i Frankrig, er fredag kendt skyldige i at have forsøgt at dræbe en mand i Odense. Sagen er tidligere omtalt som lejemordersagen.

Det var drabsforsøg, da to tunesiske brødre, som til daglig er bosat i Frankrig, skød efter en herboende 41-årig mand med palæstinensisk baggrund fra en bil i Odense 11. februar sidste år.

Det har Retten i Odense afgjort fredag formiddag.

En tredje mand på 31 år, som er bosat i Danmark, var også tiltalt for drabsforsøg, selvom han ikke var med i bilen. Men han er fredag blevet frifundet af retten.

Han havde ifølge anklagen stillet bilen til rådighed for brødrene.

Anklagerens teori er, at brødrene på 24 og 36 år er lejemordere, som er blevet betalt for at likvidere manden i Odense. Ifølge brødrene selv kender de ikke den mand, de skød efter.

Anklager Annette Korsgaard siger efter kendelsen, at hendes teori står ved magt, selvom den herboende mand er frifundet. Beviset er en mail, som en af brødrene har sendt til sin kæreste. Her fremgår det, at han er kommet i besiddelse af et stort pengebeløb.

Hvem, der har betalt brødrene pengene, er dog uvist.

Anklageren kræver ubetinget fængsel i mindst syv til otte år, siger hun i sin procedure efter kendelsen. Derudover vil hun have dem udvist af landet for bestandigt.

Hun mener, at det er en skærpende omstændighed, at det angiveligt er et lejemord, som dog gik galt, da kuglen ramte forbi.

- De har ikke noget forudgående kendskab til ham, de forsøgte at dræbe. Det er for kolde kontanter, at de forsøger at udføre den ugerning, som man må sige, at det er, siger Annette Korsgaard.

Forsvareren siger derimod i sin procedure, at det er noget vrøvl. Anklagerens påstande om, at det er lejemord, kan ikke gøre, at det almindelige udgangspunkt om fængsel i seks år for drabsforsøg skal fraviges.

Den tunesiske storebror siger som de sidste ord i retten, at de ikke var kommet til Danmark for at dræbe nogen.

- Vi kender ham ikke og kender ham stadig ikke. Jeg har en familie, en syg mor, en kone og en datter. Jeg er ikke kommet her for at lave noget kriminelt, men for at starte en forretning. Jeg er ikke kommet her for at ødelægge resten af sit liv, siger han.

Da den 31-årige herboende mand med arabisk baggrund blev frifundet for at have hjulpet brødrene med at planlægge drabet på manden i Odense, kiggede han flere gange mod himlen og var tydeligt dybt berørt og lettet.

Alle tre har nægtet sig skyldige igennem hele forløbet.

Der falder dom i sagen klokken 11.15 fredag.

Oversigt

    Oversigt