Mændene er på vej tilbage til skolen

Der er stor vækst i antallet af mandlige studerende på landets læreruddannelser. 45 procent af de studerende i Odense er nu mænd.

Langt de fleste lærere i Danmark er kvinder, og det har fået en del af skylden for, at så mange drenge klarer sig dårligt i skolen.

Derfor vækker det begejstring, at mændene har genopdaget lærergerningen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Et stort flertal af landets læreruddannelser fortæller, at der blandt de nye lærerstuderende, der begyndte deres uddannelse i år og sidste år, er et stigende antal mænd for første gang siden begyndelsen af 1980'erne.

I de danske folkeskoler er kun en tredjedel af lærerne mænd i øjeblikket, skriver avisen, der peger på flere af læreruddannelserne, hvor antallet af mænd blandt de nye studerende nu nærmer sig 50 procent.

På professionshøjskolen University College Nordjylland er andelen af mænd således steget fra 35 procent i 2010 til 43 procent i år, når man ser på de nye studerende.

Billedet er det samme i Odense, hvor læreruddannelsen i år har 45 procent mænd blandt de nye studerende, mens man blot havde 38 procent for tre år siden.

Også læreruddannelsen på professionshøjskolen UCC i København kan bryste sig af 45 procent mænd på den nye årgang, og her peger rektor Laust Joen Jakobsen på, at den økonomiske krise nok har hjulpet mændene på vej.

- De har fået øjnene op for, at der på sigt er jobsikkerhed for lærere, at lønnen faktisk er ganske fornuftig, og at uddannelsen er overskuelig, siger han til Jyllands-Posten.

Oversigt

    Oversigt