Venstremand forarget over fynskvalgt partifælle: - Mærkeligt og fordækt

Venstres Jane Heitmann har anonymt stillet spørgsmål om landets regionsrådspolitikere. Det undrer i partiet, og regionsrådsmedlem i Region Syddanmark Bo Libergren kalder det forargeligt.

Anonyme spørgsmål om landets regionsrådspolitikere vækker undren og vrede. Jyllands-Posten har kunnet fortælle, at spørgsmålene blev stillet af Venstres sundhedsordfører, Jane Heitmann - og det bekymrer regionernes venstre-politikere.

Regionsrådsmedlem og gruppeformand i Region Syddanmark Bo Libergren frygter, at spørgsmålene er stillet for at skabe splid mellem regionens politikere og befolkningen, efter regionerne er foreslået nedlagt.

 - Jeg bemærker særligt, at de er stillet anonymt, og det undrer mig i den grad. Så kan man kun spekulere over, om formålet med at få samlet de her oplysninger er at udstille folkevalgte og prøve at appellere til en lille misundelse.

Opdatering
Artiklen er opdateret med en udtalelse fra Jane Heitmann, der tirsdag eftermiddag i en SMS er vendt tilbage på TV 2/Fyns henvendelse.

 

Bo Libergren konstaterer, at langt de fleste svar på de 19 stillede spørgsmål kan findes på nettet.
Fotograf: Morten Albek

 

Han kalder det både "mærkeligt" og "fordækt", at spørgsmålene er stillet anonymt.

- Jeg bliver både forbavset og forarget, når jeg ser en partifælle og politisk kollega prøve at appellere til politikerleden og småligheden, siger Bo Libergren til TV 2/Fyn.

De 19 spørgsmål

Jane Heitmann har i alt stillet 19 spørgsmål. Langt de fleste handler om regionspolitikernes udgifter, og Bo Libergren konstaterer, at langt de fleste svar ligger tilgængelige på internettet.

- Der er ikke noget mærkeligt i, at når man modtager sine dagsordener elektronisk, skal man bruge en iPad for at kunne læse dem og have dem med til et møde. Hvis man kører til et møde, får man kørselsgodtgørelse. Det er jo arbejdsredskaber, der jævnt hen bliver spurgt til. Meget af det kan findes på regionernes hjemmesider. 

- Det er selvfølgelig lettere at bruge embedsværkets tid og ressourcer på det end på selv at gøre et stykke arbejde, men langt de fleste oplysninger, kan man slå op, siger Bo Libergren.

 

Spørgsmålene

 

Han understreger, at det ikke er mærkeligt at sætte spørgsmåltegn ved brugen af offentlige midler. Blot ved at gøre det anonymt. 

- Hvis man har en god sag, hvorfor stiller man dem så ikke med navns nævnelse? Som sagt, der er ikke noget fordækt i nogen af disse oplysninger. Det, der er mærkeligt og fordækt, er at stille spørgsmålene anonymt, mener han.  

TV 2/Fyn har været i kontakt med Jane Heitmann, der tirsdag ikke ønsker at stille op til et TV-interview, fordi hun er på ferie.

Men tirsdag eftermiddag kom hun med en udtalelse på SMS til TV 2/Fyn. 

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt