Mærkværdig indbrudsbølge på Fyn: Tyvene stjæler ikke noget

Flere gange i løbet af weekenden har tyve lavet indbrud på Fyn uden at stjæle noget. Mærkværdigt, vurderer vagtchef ved Fyns Politi.

quote Det er lidt mærkværdigt, at der er så mange tilfælde af indbrud, hvor der ikke er blevet stjålet noget

Ander Furbo Therkelsen, vagtchef ved Fyns Politi

Både virksomheder, privatboliger og garager har fået uventet besøg i weekenden, men noget tyder på, at der er er opstået en anderledes trend blandt de fynske indbrudstyve.

Fra fredag til søndag kan politiets døgnrapport melde om ti indbrud - uden, at der blev stjålet noget. Det undrer vagtchef ved Fyns Politi, Anders Furbo Therkelsen. 

- Det er lidt mærkværdigt, at der er så mange tilfælde af indbrud, hvor der ikke er blevet stjålet noget, vurderer vagtchefen. Han tilføjer, at politiet ikke kan forklare den mystiske tendens.

-  Vi ved ikke, hvad forklaringen er, siger han. 

Ingen tyvekoster skyldes typisk afbrudt indbrud

Ifølge Anders Furbo Therkelsen kan være flere grunde til, at tyve stikker af uden tyvekoster. Eksempelvis kan tyven blive afbrudt og dermed forhindret i at stjæle nogle værdier. 

Tendensen med indbrud uden tyveri i weekenden er gældende for hele Fyn. I Årslev har Fyns Politi noteret tre tilfælde af indbrud uden stjålne sager. Også i Odense S optræder tendensen. Her er ligeledes tale om tre episoder med indbrud uden tyvekoster. 

Ifølge vagtchefen skulle den være god nok: Tyvene er stukket af uden genstande. 

- Hvis vi er sikre på, at der er ikke er blevet stjålet noget, skriver vi det ind i døgnrapporten, fortæller han.  

Oversigt

    Oversigt