Mærsk Mc-Kinney Møller begræder lukning

Skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller beklager dybt, at det er nødvendigt at lukke skibsværftet - men ser ingen anden udvej.

- Det er trist, og for mig er det meget trist, men der er ingen anden udvej. Sådan lyder kommentaren fra skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller til lukningen af Lindøværftet i forbindelse med skibsbygning. Skibsrederens udtalelser falder til nettjenesten Business.dk.

Beslutningen blev ifølge business.dk truffet ved et ekstraordinært bestyrelsesmøde kort før middag mandag. Beslutningen er truffet med Mærsk Mc-Kinney Møllers velsignelse.

Værftet blev etableret af hans far, Arnold Peter Møller, i 1918, og siden har værftet haft en særlig plads i familiens hjerte, skriver nettjenesten. Trods lang tids kamp for at gøre værftet konkurrencedygtig, har værftet på det seneste givet store tab til koncernen, og ledelsen i rederikoncernen har advaret om behovet for at gøre værftet mere konkurrencedygtigt, hvis det skulle overleve.

Koncernchef Nils Smedegaard Andersen siger i en kommentar, at værftet har spillet en nøglerolle for koncernens udvikling som global spiller inden for søfart. I årtier har man bygget skibe, der er berømte for deres størrelse, kvalitet og nyskabelse.

- Men tiderne har ændret sig. Overkapacitet på markedet og hård konkurrence har til stadighed gjort forholdene sværere på trods af de initiativer, der er blevet taget for at imødegå disse udfordringer. Desværre må vi i dag erkende, at værftet i sin hidtidige form ikke har nogen fremtid, siger Nils Smedegaard Andersen til business.dk.

Oversigt

    Oversigt