I det fynske folks tjeneste

Mærsk Mc-Kinney Møller er død

Dansk erhvervslivs største personlighed gennem flere generationer, skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, døde mandag 98 år gammel.

Selvom Mærsk Mc-Kinney Møller boede i Charlottenlund, havde han på flere måder nær tilknytning til Fyn.

I 2001 blev han æresborger i Svendborg.

Det var i Svendborg, hans far og farfar stiftede Dampskibsselskabet Svendborg i 1904 og grundlagde det, der skulle blive landets største virksomhed.

Mærsk Mc-Kinney Møller var i bestyrelsen for Lindøværftet i 52 år - 41 af dem som formand indtil han gik af i en alder af 92.

Mærsk drev indtil 2005 Kogtved Søfartskole i Svendborg.

Aktiv til det sidste

Hans død kommer kun få dage efter, at den gamle skibsreder havde sin sidste offentlig optræden på generalforsamlingen i hans livsværk A.P. Møller-Mærsk.

Klokken 11.22 tikkede meddelelsen om Mærsk Mc-Kinneys død ind fra Mærsk-familien

- Det er med sorg, vi må meddele, at skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller er død den 16. april 2012. På vegne af den samlede familie vil jeg udtrykke vor dybe sorg over tabet af vores far, morfar og oldefar, Mærsk Mc-Kinney Møller, skriver hans datter Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

- Vi søstre har mistet en far, som aldrig svigtede hverken sin familie eller sin gerning. Vi er taknemmelige over, at vores far blev beriget med et langt indholdsrigt liv. Med sit aldrig svigtende ønske om at gøre gavn satte han med mange og store initiativer et væsentligt præg på sin samtid, skriver datteren videre.