Mærsk presser livstruet Lindø

Ny ledelse skal skaffe nye ordrer for at afværge en lukning af Lindø-værftet. Samtidig er Mærsk Mc-Kinney Møller på vej væk som bestyrelsesformand.

Senest til efteråret skal den nyudnævnte direktør for Lindø-værftet, Finn Buus Nielsen, have sikret nye overskudsgivende ordrer. Ellers er ejeren af værftet, A.P. Møller-Mærsk, parat til at lukke Danmarks sidste store skibsværft. Det skriver Børsen mandag.

- Hvis værftet skal bestå, skal produktiviteten op, og værftet skal gøres konkurrencedygtig, så der allerede i år kommer nye ordrer til, siger Lars Erik-Brenøe, der er personlig assistent for Mærsk Mc-Kinney Møller.

Ifølge Børsens oplysninger kommer Lindø ud med et underskud på 700-800 millioner kroner i 2005. En lukning vil indebære tab af 2700 job på værftet samt yderligere cirka 4000 job hos underleverandører.

Flere aktieanalytikere, som Børsen har talt med, mener, at Lindø står med vanskelige odds, og at det kniber med at tiltrække andre kunder end A.P. Møller selv.

A. P. Møller-Mærsk afviser

Mandag eftermiddag afviser Lars Erik-Brenøe, at han har udtalt sig, som Børsen refererer. Den personlige assistent for Mærks Mc-Kinney Møller siger, at der ikke er sat nogen tidsfrist, ligesom han ikke har udtalt sig om Lindø-værftets forventede regnskab.

Til gengæld bekræfter værftets nye direktør, Finn Buus Nielsen, overfor TV 2/Fyn, at værftet har kniven for struben, og at situationen er alvorlig.

- Vi skal have forbedret produktiviteten og blive mere konkurrencedygtige. Det skal medarbejderne hjælpe til med, og det er vigtigt, at det sker meget hurtigt, siger han.

Oversigt

    Oversigt