Mafia-metoder: Black Army truer butiksejere

Banden Black Army forsøger at indkræve såkaldte beskyttelsespenge af butiksejere i Odense. Det fortæller flere tatovører, der er blevet opsøgt af banden.

Flere tatovører i Odense har fredag holdt ekstra godt øje med, hvem der besøger deres butikker. Fem af byens tatovør-forretninger blev ifølge tatovørforeningens formand, Lars Pedersen, nemlig torsdag opsøgt af bevæbnede bandemedlemmer, der krævede, at tatovørerne betalte 5.000 kroner, hvis de ville undgå konsekvenser:

- Vi er rystede over det, der er sket. Det er ufatteligt, at den slags kan foregå i Odense, fortæller Lars Pedersen, formand, Professionelle Danske Tatovører.

quote Det minder om noget fra The Bronx

Lars Pedersen, formand, Professionelle Danske Tatovører

Der arbejder omkring 20 selvstændige tatovører i Odense - fem af disse blev i torsdags truet af bevæbnede mænd fra invandrebanden Black Army som krævede penge. Fyns Politi bekræfter, at de har holdt et møde med Tatovørforeningen:

- Det er en ganske uacceptabelt ting, der finder sted her. Og vi tager det dybt alvorligt, siger Benny Linde Larsen, politiinspektør, Fyns Politi. 

'Miljøet arbejder på denne her måde'

Det er ikke første gang, at Fyns Politi støder ind i fænomenet, hvor bander kræver "beskyttelsespenge" og til gengæld tilbyder at beskytte ejeren og hans butik.

- Vi er godt bekendt med, at miljøet arbejder på denne her måde, siger politiinspektøren. 

Banden Black Army, der er i konflikt med konkurrenterne fra Hells Angels, har de seneste måndere været under pres efter, at politiet lukkede bandens klubhus på Nyborgvej.  

Fyns Politi kan på nuværende tidspunkt ikke udtale sig nærmere om sagen. 

- Vi har en efterforskning, vi skal kigge på, og det betyder, at vi ikke kan udtale os nærmere om det her, siger politiinspektør, Benny Linde Larsen. 

Lars Pedersen, der er formand for Professionelle Danske Tatovører, blev ikke selv truet, men han kan oplyse, at hans kollegaer er rystede efter episoden.

- Det minder om noget fra The Bronx, siger han.

Oversigt

    Oversigt