Magasin glæder sig til gadelukning

Lukningen af Thomas B. Thriges Gade er en rigtig og nødvendig beslutning for Odenses centrum, det mener direktør Johnny Buchgraitz fra en af centrums største butikker Magasin. Modstandere af gadelukningen har ellers fremført, at den vil føre til trafikkaos og butiksdød.

- Det er meget positivt og faktisk en nødvendighed, hvis byen skal udvikle sig, siger Johnny Buchgraitz til TV 2/FYN.

Magasindirektøren lægger især vægt på, at der etableres nye parkeringsmuligheder i centrum.

- På den måde kan det faktisk blive nemmere at komme til centrum for kunder i bil, så er det rigtigt, at man lukker for den gennemkørende trafik, men den giver jo alligevel ikke nogen handel hos os, siger Johnny Buchgraitz.

Den udmelding glæder borgmester Anker Boye (S), der hæfter sig ved, at Magasin er en af de store spillere i det odenseanske butiksliv, og at Johnny Buchgraitz har erfaringer fra den store omdannelse af Aarhus' centrum.

- Det er ikke en "hr. hvem-som-helst", der er direktør for Magasin. Han kommer jo i øvrigt fra Aarhus, hvor man har haft et tilsvarende projekt. Han kender erfaringerne derfra, hvor det kom byen til gode, siger Anker Boye.

Magasins holdning gør dog ikke det store indtryk på Venstres Lars Christian Lilleholt.

- Jeg kender også mange erhvervsdrivende, der frygter den her gadelukning, og jeg tror, at den vil føre til en afvikling af Odenses centrum, siger han.

Torsdag diskuteres gadelukningen i Debat med Buch, hvor vi også kigger mere overordnet på holdningen til biler i de fynske bykerner.

Oversigt

    Oversigt