Mai siger undskyld

Den fynske valgte MFer Mai Mercado deltog i chikane mod Frank Jensen. Det fortryder hun nu, skriver MetroXpress.

Mai Mercado fortryder chikane af Frank Jensen en augustnat i 2001 i hans sommerhus.

Ved den såkaldte grisehoved-aktion blev et halvråddent grisehoved kastet i haven hos den daværende justitsminister og nuværende overborgmester i København Frank Jensen Soc.dem.

Der blev også fotograferet ind af soveværelsesvinduet og sunget konservative smædesange. Alt sammen udført af Konservativ Ungdoms topfolk.

Sagen kom kort efter til at fylde meget i medierne og daværende partileder Bendt Bendtsen truede med at smide hele KU ud af partiet.

Politiet endte med at give ni KU'ere bøder for gadeuorden.

Nu erkender partiets nuværende politiske ordfører, Mai Mercado, at hun var en af de ni, skriver Metroxpress.

- Vi holdt fest i et sommerhus, KU ejer, og fik sent på aftenen den idé at gå over og synge slagsange hos den daværende justitsminister kort derfra, siger Mai Mercado til MetroXpress. Hun var dengang var 20 år og lokalformand for KU i Odense.

Hun afviser dog at kende til grisehovedet og ikke så nogen fotografere ind af vinduerne.

- Jeg kan i dag sige, at jeg var ung og lavede noget dumt en aften, hvor jeg nok havde fået for meget at drikke. Det tror jeg, alle unge kender. Selv om der ikke var noget ondt ment, så skulle jeg ikke have deltaget. Demokrati er jo også at respektere andres holdninger, fortæller Mai Mercado til metroxpress.

Har sagt undskyld til Frank Jensen

Mai Mercado kom senere i Odense Byråd, hvor huni 2009 blev viceborgmester 2009.

Hun bad senere om et møde med Frank Jensen.

- Her undskyldte jeg, at jeg var en af dem, som havde vækket ham, hans kone og børn den nat. Og at jeg virkelig var ked af det. Det endte med, han gav mig et kram og fortalte, at det ikke gjorde noget, siger Mai Mercado.

Oversigt

    Oversigt