Mål 2 har skabt 86 nye jobs

86 nye jobs på Sydfyn og Øerne. Det er effekten af de første 29 afsluttede Mål 2 projekter. Det viser EU-kommissionens netop offentliggjorte midtvejsevaluering af det fynske Mål 2-program.

-

86 nye jobs på Sydfyn og Øerne. Det er effekten af de første 29 afsluttede Mål 2 projekter. Det viser EU-kommissionens netop offentliggjorte midtvejsevaluering af det fynske Mål 2-program.

På forhånd var det godt nok forventet, at projekterne ville føre til 95 jobs, men det er altså kun blevet til 86.

Tilfreds amtsborgmester
\"Vi er stadig midt i programperioden, og jeg synes, at vi kan være godt tilfreds med det konkrete resultat af de første 29 afsluttede projekter\", siger amtsborgmester Jan Boye, der er formand for Det Regionale Mål 2-udvalg.

\"Først og fremmest er jeg tilfreds fordi der er tale om mange mindre turismeprojekter eller projekter, der skal styrke Mål 2-områdets attraktivitet og som også skaber afledte job andre steder\", tilføjer Jan Boye.


Masser af mennesker var med til at indvie Bio Langeland

Vigtig biograf
Et af de afsluttede projekter er den nye biograf i Rudkøbing, hvor Mål 2 støtten udgør halvdelen af den samlede investering på 6,4 millioner kroner. Da biografen drives af frivillige, er det dog ikke her, at der er kommet nye jobs.

\"En moderne biograf betyder noget for Langelands kulturelle selvværd, og det gavner turismen på øen at have en kvalificeret regnvejrsaktivitet\", siger amtsborgmesteren.

Høje forventninger til fremtiden
De første 29 ud af 61 Mål 2-projekter er også de mindste, så forventningerne er endnu højere til de næste.

LINK

Læs mere om Mål 2-programmet her

\"Vi har bevidst satset på en langsigtet strategi, der skal skabe varige, kvalificerede arbejdspladser med et højt vidensniveau\", siger Jan Boye.

Dyre jobs
Midtvejsevalueringen afslører, at de nye fynske jobs i gennemsnit har kostet 1,1 million at etablere, mens prisen på landsplan er under det halve.

\"Vi mangler stadig at se den langsigtede effekt af de langt større projekter, som vi har sat i gang. Så den gennemsnitlige \"jobpris\" må siges at være som forventet\", siger Jan Boye.

 

Oversigt

    Oversigt