- Man må ikke tale dårligt om Annette

Den interne uenighed i SF's folketingsgruppe om, hvem der skal være partiets nye formand, bryder nu ud i lys lue.

To af fynske Annette Vilhelmsens støtter på Christiansborg beskylder nu klimaordfører Steen Gade for at bryde en intern aftale omkring det følsomme formandsopgør i partiet, skriver Information.

- Vi lavede en aftale i folketingsgruppen om, at vi ikke taler dårligt om en kandidat. Man taler kun godt om den kandidat, man bakker op. Den aftale, synes jeg, at Steen bryder, siger EU-ordfører Lisbeth Bech Poulsen til avisen.

- Jeg synes, det er dårlig stil af en garvet politiker som ham, der selv har prøvet at være i et formandsvalg.

- Det er underligt, og han burde vide bedre end at bidrage til en skræmmekampagne om, hvad der sker, hvis Annette Vilhelmsen bliver valgt, tilføjer hun.

Retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt bakker op om kritikken:

- Jeg troede, vi havde en klar aftale om, at man kunne rose den kandidat, man synes er mest egnet, og så i øvrigt holde sig fra at kritisere den anden kandidat. Det er der så tilsyneladende et folketingsmedlem, der ikke er enig i.

- Det er ærgerligt, fordi det her kan blive en meget lang og træls valgkamp, der kan splitte SF i stedet for at samle SF, siger hun til Information.

De to ordførere reagerer på en udmelding fra Steen Gade i Information, hvor han siger, at han ikke vil "sige noget negativt om Annette" og derefter tilføjer:

- Men jeg mener, at situationen er usikker. Det politiske projekt er usikkert. Jeg synes ikke, at jeg kan se nogen klar linje. Det synes jeg til gengæld, jeg kan hos Astrid.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt