I det fynske folks tjeneste

Man tror ikke sine egne øjne

02:16

Henning Neldeborg fotograferer det mytiske jordskred

1 af 3

Henning Neldeborg fra Middelfart er en af dem, der har set det kæmpe store hul midt i Kongebroskoven med egne øjne.

Lørdag aften var han i Kongebroskoven, men lige pludselig stoppede stien.

- Den stopper bare her og så fortsætter den fem meter nede i skovbunden. Det er helt fantastisk, og man tror simpelthen ikke sine egne øjne, fortæller Henning Neldeborg ved skrænten.

Ifølge Middelfart Kommune har der flere gange været små huller, som man bare har lappet. Men onsdag eller torsdag styrtede et område på størrelse med en fodboldbane ned.

Under Kongebroskoven er der Lillebæltsler, der kan skride ud i Lillebælt, og det kan efterlade et hul, der får skoven til at synke. Men det er formentlig første gang, at et så stort område er sunket.

- Det er voldsomt, fortæller Lars Frandsen, der er vejformand med ansvar for stier i Middelfart Kommune.

Respekter forbud

Stier i området er spærret af, og det skal man som borger respektere, fordi det er usikkert om der kan ske flere skred.

Lillebæltsler

Lillebæltsler, (efter de mange forekomster langs kysterne af det nordlige Lillebælt), 40-100 m tyk aflejring af plastisk ler fra Mellem Eocæn, ca. 50-45 mio. år før nu. Det består overvejende af kalkfrit til svagt kalkholdigt, grønliggråt, meget fedt ler. Den nederste del omfatter mere spraglede, grønne og brune lag, mens den øvre del indeholder lyse lag af mergel. Den øvre del af Lillebæltsleret er rig på lermineralet smectit. Det bevirker, at leret efter optagelse af store mængder vand bliver ustabilt og forårsager store jordskred, fx øst for Røjle Klint ved Strib og på Trelde Næs ved Fredericia.

Kilde: http://www.denstoredanske.dk/

Ved du noget? Så send os et tip