Mand anholdt med skarpladt pistol

Fyns Politi anholdt fredag en bevæbnet mand på åben gade. Nu er han varetægtsfængslet frem til 8. november.

En 33-årig mand fra Odense har tilbragt natten i arresten, efter at han fredag eftermiddag blev anholdt i besiddelse af en skarpladt pistol.

Nu kan manden se frem til at skulle forblive bag tremmer frem til 8. november. Så længe har Retten i Odense nemlig valgt at varetægtsfængsle manden. Det skete ved et retsmøde lørdag.

- Den sigtede erkender sig delvist skyldig og har kæret kendelsen til Østre Landsret med påstand om løsladelse, fortæller politiadvokat Klaus Holten Kristensen i en pressemeddelelse.

Manden blev anholdt fredag eftermiddag. Ved anholdelsen havde han en skarpladt pistol siddende i bukselinningen, oplyser Erik Halkær, der er vagtchef ved Fyns Politi.

- Anholdelsen fandt sted fredag klokken 17.30 i Grønlandsgade i Odense, fortæller Erik Halkær.

Ifølge oplysningerne fra politiet var pistolen ikke bare skarpladt, den var også afsikret. Det betyder, at den 33-årige i princippet kunne have trukket den og affyret den uden videre.

Ifølge politiet er pistolen dog ikke den eneste ulovlighed, som den nu fængslede mand skal bekymre sig om. Ved anholdelsen var manden nemlig ifølge sigtelsen i besiddelse af flere forskellige former for euforiserende stoffer.

Af hensyn til politiets videre efterforskning i sagen bad anklagemyndigheden retten om at afholde grundlovsforhøret bag lukkede døre. Retten fulgte anmodningen, og politiet har derfor ikke yderligere oplysninger i sagen.

I langt de fleste tilfælde vil besiddelse af et affyringsklart skydevåben på offentlig vej falde ind under straffelovens bestemmelse om "våbenbesiddelse under særdeles skærpende omstændigheder".

Med den seneste ændring af straffelovens våbenparagraf betyder det, at manden kan se frem til minimum et års fængsel, hvis han ender med at blive dømt for det, han er sigtet for.

Oversigt

    Oversigt