I det fynske folks tjeneste

Mand anholdt for at true vidner med hund

25-årig Fynbo har ifølge politiet brugt sin doberman til at true et vidne i en voldssag og kræves nu fængslet.

Lokalpolitiet i Svendborg har mistet tålmodigheden med en 25-årig voldsdømt mand efter to anmeldelser om trusler mod vidner.

Derfor forlanger anklagemyndigheden på Fyn onsdag manden varetægtsfængslet.

Manden blev i december idømt seks måneders fængsel for at have begået vold mod en anden mand. Den sag har han anket til Østre
Landsret.

I mellemtiden har manden ifølge politiet truet to vidner, som skal afgive forklaring i landsretten, og derfor blev han anholdt tirsdag.

Onsdag fremstilles han i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg med krav om varetægtsfængsling.

- Han er sigtet for den 18. december at have opsøgt sin tidligere samlever, som afgav forklaring i byretten, fortæller Niels Chr. Larsen, der er chef for lokalpolitiet i Svendborg.

Ved den lejlighed skulle manden til kvinden have sagt noget i retning af: "Du ved, hvor meget den sag betyder for mig," og samtidig truet hende til at ændre sin forklaring, når sagen skal for landsretten.

- Her den 10. marts truer han så den forurettede mand fra den oprindelige voldssag. Det foregår på en skovsti ved Skårupøre, fortæller Niels Chr. Larsen.

- Han hidser sin hund op, det er en doberman, så den begynder at snerre og snappe med kæberne efter manden, fortæller Niels Chr. Larsen.

Ankesagen ved Østre Landsret skal efter planen behandles ved et retsmøde den 12. juni.

Ved du noget? Så send os et tip