Mand anholdt for trusler mod politikere

Politiet har anholdt den mand, der truede to lokalpolitikere i grov emails. Han er næppe helt rask, siger politiet. Dommeren afviser at varetægtsfængsle ham.

Politiet har fundet frem til den mand, der har truet to fynske lokalpolitikere i emails. En dommer har givet ham en alvorlig advarsel, men han bliver ikke varetægtsfængslet.

Det fortæller chefanklager Jan Stick fra Fyns Politi. Begge ofre er kvindelige politikere med udenlandsk baggrund, og det gælder også den anholdte 43-årige mand, der er iraner.

Manden blev anholdt fredag, og lørdag blev han fremstillet for en dommer i et grundlovsforhør. Retsmødet endte med, at han blev løsladt.

- Men dommeren har givet ham en alvorlig løftet pegefinger. Han forekommer ikke at være helt rask, siger chefanklager Jan Stick.

Truslerne var rettet mod et medlem af SF og mod en konservativ. Sidstnævnte, Roya Moore, fik blandt andet mails med trusler om, at hun skulle dø, og beskyldningerne om, at hun var en tyv og en uærlig kvinde.

Begge de truede stiller op til kommunalvalget den 17. november.

I første omgang sigtes den 43-årige mand for trusler og for forsøg på ulovlig tvang. Senere skal anklagemyndigheden vurdere, hvad han skal tiltales for.

Oversigt

    Oversigt