Mand får et års fængsel for fusk i byggebranche

Et års fængsel og seks måneders betinget fængsel koster det to mænd at have svindlet via en byggevirksomhed.

En mand i midten af fyrrerne er onsdag blevet idømt et års fængsel af Retten i Odense. Han er samtidig blevet frakendt retten til at drive virksomhed for anden gang.

I samme sag er en anden mand i begyndelsen af tyverne blevet idømt seks måneders betinget fængsel med 120 timers samfundstjeneste.

De to mænd var blandt andet tiltalt for 17 tilfælde af bedrageri på i alt en halv million kroner. Bedrageriet er ifølge anklageskriftet sket gennem virksomheden "En Hjælpende Hånd".

Gennem firmaet skal mændene have ansat seks medarbejdere, selvom de to dømte aldrig havde planer om at betale de ansatte løn.

En af medarbejderne skal have tjent 88.000 kroner, men kun være blevet betalt et beløb på knap 7500.

Mændene har ifølge anklagerne også bedraget flere virksomheder. De skal blandt andet have indgået en aftale om leje af forskellige entreprenørmaskiner til knap 50.000 kroner, selvom de vidste, at de enten ikke kunne eller havde planer om at betale pengene.

Bedrageriet skal være sket fra foråret 2013 indtil slutningen af samme år.

Den ældste mand er tidligere frakendt retten til at drive virksomhed. Ifølge anklageskriftet blev manden i 2008 frakendt retten til at drive bygge-, anlægs-, tømrer- og entreprenørvirksomhed af en anden byret.

Også en kvinde var tiltalt i sagen. Hun var tiltalt for et forhold af hæleri og blev frikendt.

ritzau/

Oversigt

    Oversigt