I det fynske folks tjeneste

Mand med samuraisværd tidligere drabsdømt

Den 29-årige mand, der mandag huggede en 49-årig mand i skulderen med et samuraisværd var prøveløsladt. Han blev i 1990 dømt for manddrab. Dengang stak han en 63-årig mand ihjel ved et drukgilde.

-

Den 29-årige mand, der mandag huggede en 49-årig mand i skulderen med et samuraisværd var prøveløsladt. Han blev i 1990 dømt for manddrab. Dengang stak han en 63-årig mand ihjel ved et drukgilde. Et drab der blev begået i Overgade i det centrale Odense.

Onsdag blev den 29-årige mand fra Nyborg fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense og efterfølgende varetægtsfængslet i fire uger.

Manden er sigtet for forsøg på manddrab og forsøg på røveri. Manden blev tirsdag anholdt.

Mandag fandt man en 49-årig mand ved Folkebo på Hjallelsevej i Odense med en stærkt blødende skulder. Skulderen var blevet hugget halvt igennem med mandens eget samurai-sværd. Tirsdag blev den 29-årige anholdt.

Gammel gæld
Den sigtede forklarede ved onsdagens grundlovsforhør, at det ikke var hans mening at slå den 49-årige mand ihjel, da han mandag overfaldt ham med samuraisværdet.

Efter en massiv druktur på værtshuse i Odense kom de to mænd kom op at skændes i den 49-åriges hjem på Sneglehatten i Odense. Det var muligvis et økonomisk mellemværende, der var årsag til skænderiet.

Den sigtede forklarede i retten, at han i gerningsøjeblikket blev bange for den 49-åriges hund. Han var så ophidset, at han ikke kunne huske nøjagtig hvad der skete, og hvorfor han huggede i den 49-årige med sværdet.

Ifølge hans egen forklaring blev han så overrasket over, hvor meget den 49-årig blødte, at han ville køre ham på hospitalet.

Ved Folkebo på Hjallelsevej hopper den 49-årige imidlertid ud af bilen, da den holder for rødt i lyskrydset.

Den forklaring stemmer ikke helt overens med den forklaring, den 49-årige har givet til politiet. Ifølge ham, truede den 29-årige ham stadig med en lommekniv og spurgte til hans bankforbindelser påvej ind mod bilen.

Den 29-årige truede den stærkt blødende mand til at gå ind i Arbejdernes Landsbank for at hæve penge til ham. Det var på det tidspunkt, den 49-årige så sit snit til at stikke af.

En bankassistent fra Unibank har senere bemærket den 29-årige. Han kom senere ind i en Unibank for at spørge efter adressen på Arbejdernes Landsbank. Dette benægter den 29-årige.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.