Mand med samuraisværd tidligere drabsdømt

Den 29-årige mand, der mandag huggede en 49-årig mand i skulderen med et samuraisværd var prøveløsladt. Han blev i 1990 dømt for manddrab. Dengang stak han en 63-årig mand ihjel ved et drukgilde.

-

Den 29-årige mand, der mandag huggede en 49-årig mand i skulderen med et samuraisværd var prøveløsladt. Han blev i 1990 dømt for manddrab. Dengang stak han en 63-årig mand ihjel ved et drukgilde. Et drab der blev begået i Overgade i det centrale Odense.

Onsdag blev den 29-årige mand fra Nyborg fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense og efterfølgende varetægtsfængslet i fire uger.

Manden er sigtet for forsøg på manddrab og forsøg på røveri. Manden blev tirsdag anholdt.

Mandag fandt man en 49-årig mand ved Folkebo på Hjallelsevej i Odense med en stærkt blødende skulder. Skulderen var blevet hugget halvt igennem med mandens eget samurai-sværd. Tirsdag blev den 29-årige anholdt.

Gammel gæld
Den sigtede forklarede ved onsdagens grundlovsforhør, at det ikke var hans mening at slå den 49-årige mand ihjel, da han mandag overfaldt ham med samuraisværdet.

Efter en massiv druktur på værtshuse i Odense kom de to mænd kom op at skændes i den 49-åriges hjem på Sneglehatten i Odense. Det var muligvis et økonomisk mellemværende, der var årsag til skænderiet.

Den sigtede forklarede i retten, at han i gerningsøjeblikket blev bange for den 49-åriges hund. Han var så ophidset, at han ikke kunne huske nøjagtig hvad der skete, og hvorfor han huggede i den 49-årige med sværdet.

Ifølge hans egen forklaring blev han så overrasket over, hvor meget den 49-årig blødte, at han ville køre ham på hospitalet.

Ved Folkebo på Hjallelsevej hopper den 49-årige imidlertid ud af bilen, da den holder for rødt i lyskrydset.

Den forklaring stemmer ikke helt overens med den forklaring, den 49-årige har givet til politiet. Ifølge ham, truede den 29-årige ham stadig med en lommekniv og spurgte til hans bankforbindelser påvej ind mod bilen.

Den 29-årige truede den stærkt blødende mand til at gå ind i Arbejdernes Landsbank for at hæve penge til ham. Det var på det tidspunkt, den 49-årige så sit snit til at stikke af.

En bankassistent fra Unibank har senere bemærket den 29-årige. Han kom senere ind i en Unibank for at spørge efter adressen på Arbejdernes Landsbank. Dette benægter den 29-årige.

Oversigt

    Oversigt