I det fynske folks tjeneste

Mand mister eng

01:45

1 af 2

Nordfyn Kommune godkender naturfonds storstilede naturprojekt ved Gyldensteen. Men en nabo frygter, at han kommer til at betale en høj pris for projektet.

Inden længe forsvinder diget ved Store Stege, og havet for lov til at flyde frit ind over området bagved.

Det får alvorlige konsekvenser for Kenneth Thorslunds ejendom.

- Det der kommer til at ske er, at al den jord der ligger på den anden side af den lille sø her forsvinder over en årrække, siger Kenneth Thorslund.

Det er Aage V. Jensens Fond, der vil fjerne digerne og skabe et stort fjordområde her ved Bogense.

Kenneth Thorslunds ejendom ligger her på det yderste af Store Stegø, og når digerne forsvinder, bliver Lindholm Rende til et dyb tidevandsstrøm, og en ny uvildig rapport slår fast, at havet langsomt men sikkert vil æde sig ind i strandengene. Ind mod Kenneth Thorslunds ejendom.

- Jeg havde jo håbet på, at fonden ville sikre min grund og min ejendom, da jeg føler jeg har en dejlig ejendom her, men på langt sigt kan jeg ikke se, at den er her, på grund af at man fjerner digerne, siger Kenneth Thorslund.

Kenneth Thorslund havde håbet på, at Nordfyns Kommune ville støtte han krav om kystsikring. Men i dag godkendte Teknik- og Miljøudvalget et tillæg til kommuneplanen, der giver grønt lys for det store naturprojekt.

Og det er uden krav om kystsikring til Store Stegø. Men kommunen vil dog holde øje med udviklingen.

- Sker der ændringer over en given periode, jamen så vil vi gå ind og kigge på, hvad man så skal gøre ved det. Vi kan ikke gå ind og stille nogen specifikke krav om diger eller andet lige nu og her, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Jan Johansen (S).

Jord for at frasige sig mulighed for at gøre indsigelser

Aage V. Jensens fond har tilbudt Kenneth Thorslund et stykke jord som erstatning for det jord som havet vil tage.

Men sammen med det tilbud er også et ultimativt krav. Fonden kræver, at Kenneth Thorslund skal fraskrive sig muligheden for i fremtiden kommer med indsigelser eller erstatningskrav.

- Hvis jeg skriver under på det, så frasiger jeg mig enhver ret til på et senere tidspunkt at gøre krav mod fonden, på grund af at ksten er kommet tættere på mit hus, så det kan jeg naturligvis ikke. Det vil være fuldstændig vanvittigt, siger Kenneth Thorslund.

Kenneth Thorslund vil nu i et sidste forsøg kontakte alle i kommunalbestyrelsen.

Det var torsdag ikke muligt at få en kommentar fra Aage V. Jensens Fond. Kommunalbestyrelsen skal behandle indstillingen den 24. maj.

Ved du noget? Så send os et tip