Mandag bliver årets første sommerdag

Mandag ser ud til at blive året første sommerdag med over 25 grader. Midt på ugen bliver vi ramt af et lille dyk, mens weekenden igen ser rigtig hed ud.

Så kommer den for alvor. Sommeren.

Mandag bliver årets første rigtige sommerdag med over 25 grader og solskin. Det spår TV 2's vejrcenter.

Også fredag og lørdag kan de danskere, der endnu ikke har forladt landet for at holde ferie eller har valgt at holde den i Danmark, se frem til hedt dansk sommervejr.

Midtugen byder dog på et dyk.

- Tirsdag og onsdag kommer der et pust forbi af lidt køligere vestenvind med nogle byger. Men ellers en flot og varm start, hvor vi tirsdag nogle steder får op til 26 grader, siger vejrvært fra TV 2's Vejrcenter Michael Jarnvig.

Onsdag skal folk forberede sig på lidt køligere vejr med vind fra vest og nordvest og muligvis byger, men også solskin nogle steder. Onsdag bliver temperaturerne mellem 17 og 22 grader.

- Men derefter, så kommer det. Så bliver der åbnet for den varme hane. Torsdag, fredag og lørdag masser af sol og stigende temperaturer. Torsdag 24, fredag 28 og lørdag 30 grader, siger Michael Jarnvig.

Ifølge ham kan vi se frem til, at årets hidtil varmeste temperaturer bliver slået flere gange i løbet af ugen.

- Fredag vil man sige: "I dag har vi haft årets varmeste dag". Men lørdag vil man sige: " I går sagde vi godt nok, at vi havde årets varmeste dag, men det har vi i dag", siger Michael Jarnvig.

Michael Jarnvig fortæller, at der er en lille smule usikkerhed om, hvornår det varme vejr bliver køligere, men at der er mulighed for, at varmen også fortsætter søndag.

Danskere, der er taget på ferie ud i Europa, skal dog ikke ærgre sig. Ud over lidt tordenbyger i Alperne og nord for Grækenland, ser det også fint ud, lyder det fra TV 2's Vejrcenter.

Oversigt

    Oversigt