Tirsdag falder dommen: 55-årig tiltalt for overgreb på 28 piger

En 55-årig mand er tiltalt for at have kysset og pillet ved 28 piger i Odense. Tirsdag eftermiddag falder der dom.

Opdateret klokken 13.50: Domafsigelsen rykken fra mandag til tirsdag.

Sagen mod den 55-årige tidligere pædagogmedhjælper i Stige Skoles skolefritidsordning og håndboldtræner ved Stige Håndboldklub afsluttes tirsdag i Retten i Odense. 

Ifølge anklageskriftet har manden krænket 28 piger i alderen fem til ti år. Overgrebene skal være sket i perioden fra august 1997 til december 2015.

Den tidligere pædagogmedhjælper og træner er tiltalt for at have rørt pigerne på brystet, maven og i skridt både under og uden på tøjet, ligesom han skulle have kysset flere af dem. 

Anklager Maria Fanø-Fredeløkke mener at kunne bevise, at overgrebene er fundet sted i håndboldklubben, i skolefritidsordningen og mandens private hjem. 

Maria Fanø-Fredeløkkes stærkeste bevis i sagen er pigernes udsagn, mener hun.

- Pigerne er kommet med præcise, sikre og detaljerige vidneforklaringer. Med de beskrivelser, der har været, kan man ikke andet end at kende tiltalte skyldig, siger hun i retten.

Flere piger

Fyns Politis anklagere fortalte TV 2/Fyn om sagen tilbage i oktober. Dengang var den 55-årige tiltalt for blufærdighedskrænkelse af 20 piger. Siden da har omtale i pressen fået flere piger til at henvende sig, og tiltalen blev udvidet fra 20 til 28 piger.

Retssagen begyndte 23. november, og manden har fra start nægtet blufærdighedskrænkelse. Han har tidligere forklaret, at han har holdt om pigerne, når de sad på hans knæ eller skød for at sikre, de ikke faldt ned.

Anklagemyndigheden kræver den 55-årige idømt fængselsstraf, samt frakendelse af retten til at arbejde med børn og unge under 18 år - både erhvervsmæssigt og i forbindelse med fritidsaktiviteter.

Manden er tiltalt efter straffelovens paragraf 232, der kan give op til fire års fængsel. 

Oversigt

    Oversigt