Mandskabsvogne klar til sne

Selvom vejrudsigten er lun og der ikke er tegn på sne foreløbig, så melder forsvarets sneberedskab sig klar til at hjælpe befolkningen, når der bliver behov.

Sidste år blev Fyn ramt af de første voldsomme snestorme sidst i november, og hvis kong vinter igen i år gør sit indtog, vil det fynske beredskab være stærkt udrustet.

- Vi har omskolet en håndfuld frivillige kørere til vores model af pansrede mandskabsvogne til den kommende vinter, siger seniorsergent Claus Jakobsen fra Hærhjemmeværnsdistrikt Fyn.

Hvis eller når sneen kommer væltende og lammer Fyn, vil forsvarets sneberedskab blive kørt i stilling, og være klar til for eksempel at hjælpe ambulancer gennem sneen eller selv agere ambulance, hvis der bliver behov for det.

Bæltekøretøjer udstationeret på Fyn vil blive betjent af både ansatte i forsvaret og uddannede hjemmeværnssoldater. Køretøjerne bliver placeret ved Falck stationer, hvor der forudsiges af komme meget sne.

Ud over bæltekøretøjer stiller Hjemmeværnet sig også til rådighed med firhjulstrukne køretøjer, der kan assistere social- og sundhedshjælpere, hvis de ikke kan komme frem til deres klienter.

Oversigt

    Oversigt