I det fynske folks tjeneste

To måneders fængsel for trafikdrab

En 31-årig mand fra Harndrup blev onsdag idømt to måneders fængsel for at have kørt en 71-årig kvinde ihjel på Middelfartvej i Odense sidste år. Manden kørte 130 km/t, selvom fartgrænsen var 80 km/t.

-

En 31-årig mand fra Harndrup blev onsdag idømt to måneders fængsel for at have kørt en 71-årig kvinde ihjel på Middelfartvej i Odense sidste år. Manden kørte 130 km/t, selvom fartgrænsen var 80 km/t.


Ulykken skete i september sidste år på Middelfartvej. Den 31-årige mand havde allerede i høj hastighed kørt over rødt og overhalet en bil indenom, da han tørnede ind i et ældre ægtepar, der kom ud fra en sidevej.

Ægteparret har muligvis fejlbedømt afstanden  til gerningsmandens BMW 325 på grund af den høje hastighed. Ægteparrets Toyota Avensis blev ramt i siden og den 71-årige kvinde blev dræbt på stedet. Manden blev lettere kvæstet.

Efterfølgende vurderede en bilinspektør fra Statens Bilinspektion, at den nu dømte havde kørt mellem 131 og 145 km/t, da han ramte ægteparrets familiebil.

Sagens anklager er tilfreds med at manden blev dømt for uagtsomt manddrab og for at have forvoldt fare for andres liv og helbred. Men anklagemyndigheden vil have undersøgt, om straffen for dødskørslen på den fynske landevej skal ankes til landsretten.

 - Vi er tilfredse med vurderingen af det strafferetslige, men selve strafudmålingen vil blive forelagt statsadvokaten, forklarer politiassessor Jakob Beyer fra Odense Politi til ritzau.