Mange får nej til julehjælp

Stort behov for julehjælp til trængende familier, men der er langt fra hjælp til alle. Nu skal hjælpeorganisationerne gennem det svære arbejde med at vælge dem fra, der ikke får hjælp.

ASF-Dansk Folkehjælps lokalafdeling på Midtfyn har for første gang organiseret julehjælp.

Hele 118 familier fra Midt- og Sydfyn søgt om julehjælp hos ASF-Dansk Folkehjælp. Men årets indsamling har kun givet penge nok til, at 11 familier kan modtage en julehjælpspakke.

- Søndag går vi alle ansøgninger igennem, og må så træffe den svære beslutning om, hvem vi skal sige nej til, fortæller kasser i ASF-Dansk Folkehjælps lokalafdeling på Midtfyn, Henning Bøgelund fra Søllinge.

Fattige enlige forsørgere

I år har 85 familier fra Odense-området søgt om julehjælp hus ASF-Dansk Folkehjælp Odense. Her har årets indsamling til julehjælpen givet penge nok til, at 32 familier kan modtage en julehjælpspakke.

Der vil sige, at knap 2/3 af de fattige enlige forsørgere i Odense får afslag om hjælp.

De lokale indsamlinger til julehjælpen fra ASF-Dansk Folkehjælp er nu afsluttet, men det stadigvæk muligt for at hjælpe ved at give et bidrag til ASF-Dansk Folkehjælp indtil 15. december.

Ikke hjælp til ansøgere uden børn

Også hos Frelsens Hær i Odense er det strømmet ind med ansøgninger. Antallet er mere end fordoblet på to år.

I år har 700 søgt om hjælp, men de 200 får afslag.

- Vi har nu gennemgået de 700 ansøgninger til julehjælp, som vi har modtaget i år. Der er tale om en stigning på 27 procent i forhold til sidste år. Og i fjor havde vi en stigning på 83 procent, så det er et helt nyt antal julehjælpsansøgere, vi ser i disse år, siger Frank Jakshøj, leder af Frelsens Hær i Odense.

- Vi har været nødt til at afvise ca. 200 ansøgere. Her iblandt en stor gruppe enlige uden børn, da vi har valgt at prioritere børnefamilierne, siger Frank Jakshøj.

Frelsen Hær har lige nu penge til at give julegavekort på 300 til 500 kroner pr familie, men de går fra imorgen på gaden for at samle flere penge ind, og håber, at det kan give mulighed forl at hæve beløbet lidt.

Mødrehjælpen samler stadig ind

Hos Mødrehjælpen i Odense har 190 søgt om julehjælp, men Mødrehjælpen regner med at få over 200 ansøgninger i år.

Det er en halv gang mere end sidste år, og det strømmer stadig ind. Så det er ikke sikkert, der bliver penge til alle.

- Lige nu har vi penge til af hjælpe 150 enlige forældre, men indsamlingen er stadig igang, så vi håber at kunne hjælpe alle. Men ellers bliver der givet julehjælp efter første til mølle princippet, fortæller chef for rådgivningen hos Mødrehjælpen i Odense, Inger Petersen.

Oversigt

    Oversigt