Fyns Politi bestormet med klager over elløbehjul

Fyns Politi bliver kimet ned med klager fra borgere, der føler sig generet af de nye el-løbehjul. Kør efter reglerne, lyder det fra politiet.

Løbehjulsfirmaet Voi satte mandag 250 el-løbehjul på gaderne i Odense. Men nu strømmer det ind til Fyns Politi med klager.

På Twitter skriver Fyns Politi onsdag:

- Vi får mange opkald fra folk i Odense, som føler sig utryg og generet af personer på de nye elløbehjul, der køres ulovligt og uhensigtsmæssigt. Bla. er flere set kørende i gågadesystemet og på fortov. Elløbehjul skal køres efter reglerne som cykel. Vis hensyn.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
Se torsdagens tv-indslag om el-løbehjul.

Det er regeringen, der har indført en forsøgsordning med el-løbehjul. De findes allerede i København og Aarhus. I Odense får firmaerne i første omgang tilladelse til at drive udlejningsvirksomhed i et år ad gangen. 

Regler for elektriske løbehjul:

Løbehjulene er et godt supplement

Kommunens by- og kulturrådmand, Jane Jegind (V), håber, at løbehjulene vil gøre transporten rundt i Odense lettere for brugerne.

- Løbehjulene giver et godt supplement til den måde, vi kommer rundt i byen på, og jeg håber, at odenseanerne også vil bruge dem til og fra den kollektive trafik, sagde hun til TV 2/Fyn den 21. juni 2019.

Samtidig understreger hun, at el-løbehjulene betragtes som cykler, og at du derfor skal huske, at det er en god idé at bruge hjelm, og at det er ulovligt at være påvirket på løbehjulene. Du skal køre på cykelstierne og parkere sammen med cyklerne.

- Jeg vil gerne opfordre til, at brugerne er ekstra opmærksomme og bruger cykelhjelme og kun kører, hvor det er tilladt for cykler, siger rådmanden.

Vagtchef Ehm Christensen fra Fyns Politi forklarer, hvordan man skal køre på el-løbehjul.
Opdatering
Clock04. jul 2019, kl. 19:05
Artiklen er opdateret med et tv-indslag fra torsdag.

Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at du:

Oversigt

    Oversigt