Mange meninger om Jette Enghuus´ historie

Jette Enghuus fra Søndersø har hele sit liv følt sig sær og anderledes, men der skulle gå 47 år, før hun fandt ud af hvorfor, da hun fik diagnosen Aspergers syndrom. Det er der mange meninger om.

Et opslag på TV 2 Nyhedernes Facebook-side på basis af TV 2/FYNs indslag om Jette Enghuus har indtil nu affødt 42 kommentarer og er blevet delt 27 gange.

En del af kommentarerne er stort set enslydende med de følelser Jette Enghuus har:

Bettina Mortensen skriver:

- Jeg var 48 år, før jeg blev udredt som aspergers autist. Mange siger det er en lidelse, jeg lider ikke... måske gør mine omgivelser det . Jeg er autist, hvilket er et handicap. For mig var det en lettelse, så ved jeg HVORFOR jeg har det svært.

Erik Just Christensen:

- Har selv asperger syndrom fik diagnosen da jeg var i 20erne.  Er helt klart fan af at man for diagnosen så tidelig som overhoved mulig.  Jo før man for diagnosen desto større muligheder er der for og afhjælpe personen.

Og Dan August Jessen:

- I forbindelse med psykolog behandlinger for stress var min psykolog inde på at jeg havde en mild grad af asbergers, bare det at vide hvorfor "man gør som man gør" giver god mening i min hverdag. Kan godt sætte mig i dag i hvordan det har kunne være for den her omtalte Jette.

Men der er også en anden type kommentarer.

Således skriver Käte Tvernik:

- Hvis vi alle blev testet af en psykolog er jeg overbevist om der findes noget ved os alle,måske ikke en diagnose men en eller anden form for særhed .Hvad er normalt og hvad er unormalt ?vi er alle lige og unikke i mine øjne .

Jan Larsen mener, der er gået mode i diagnoser:

- Jeg synes sgu det er noget pjat at det i artiklen påstås at man evt. har Aspergers, hvis visse ting i dagligdagen foregår i faste rutiner, men igen, det er jo moderne med diagnoser. Hvad skulle psykologerne dog gøre, hvis de ikke kan sætte en diagnose på alle!! Udover det, så har man altså heller ikke længere retten til at være sær i ny og næ, uden at skulle diagnosticeres!!!!!

Robert Alexander Melsen efterspørger nuancer i snakken:

- Som min smukke kæreste med asberger plejer at sige, når folk kommer med kommentarer til asberger syndrom: "det er ikke hende der er underlig, det er alle andre der er underlige". Asberger er så forskellige som alle andre mennesker, de kan ikke sættes i en kasse og generaliseres. De er lige forskellige, som farver i en regnbue

Du kan følge debatten hos TV 2 Nyhederne her Du skal scrolle et stykke ned på siden for at finde den

Her kan du se TV 2/FYNs indslag om Jette Enghuus

 

Oversigt

    Oversigt