I det fynske folks tjeneste

Mange nye virksomheder på Fyn

Fynboernes etableringslyst er blandt de største i landet. Siden 2000 er der kommet næsten 17.000 nye fynske virksomheder, og det er en af de største fremgange i provinsen.

-

Fynboernes etableringslyst er blandt de største i landet. Siden 2000 er der kommet næsten 17.000 nye fynske virksomheder, og det er en af de største fremgange i provinsen. Det fremgår af en analyse lavet af KOB A/S.

I forhold til antallet af virksomheder i 2000 er der sket en fremgang på 42,6 procent i antallet af nyetablerede virksomheder på Fyn. Hovedstadsområdet tegner sig for den største vækst, men i provinsen er det kun Vejle Amt, der har haft en større procentuel fremgang.

I alt blev der i perioden etableret 16.886 nye fynske virksomheder. Den procentvise fremgang for hele landet er på 48 procent, men det skyldes først og fremmest, at væksten har været meget stor i hovedstadsregionen.

Generelt gælder det for hele landet, at etableringslysten har været faldende siden 2000. På Fyn blev der i 2000 skabt 3.806 nye virksomheder, mens tallet i 2004 var faldet til 3.269.

Med til billedet hører dog også, at der i samme periode er blevet nedlagt mange virksomheder og selskaber. Fyn har i hele perioden mistet 278 virksomheder, mens der er etableret 2.991 aktie- eller anpartsselskaber. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.