I det fynske folks tjeneste

For mange oliefyr i Syddanmark

Syddanskerne er de dårligste i hele landet til at omstille sig til grøn energi. En opgørelse viser, at i den syddanske region går det langsomt med at udskifte oliefyr med fjernvarme.

Siden 2007 er der blevet 10,9 procent færre boliger med oliefyr i Syddanmark. Selvom det er en tilbagegang, så går udviklingen i Syddanmark langsommere end i resten af landet, hvor nedgangen i oliefyr på landsplan har været på 13,5 procent.

Også tilslutningen til fjernvarme halter i Syddanmark i forhold til resten af landet, viser opgørelsen fra TEKNIQ Installatørernes Organisation.

- Det vigtigste er selvfølgelig, at det går i den rigtige retning og syddanskerne også er med på den grønne bølge. Men når det er sagt, så er det også et tydeligt signal om, at der er brug for en indsats, for det er også et område, hvor der stadig er mange utidssvarende løsninger, siger formand for TEKNIQ-råd Syddanmark, Gustav Petersen.

Han mener, der skal flere ting til for at få mere skub i omstillingen lokalt.

- Når der er en regional forskel, tyder det på, at der måske også er regionale forskelle i forhold til, hvor meget information den enkelte får om energirenovering. Derfor skal de lokale installatører måske være mere fremme i skoene i forhold til at rådgive, siger Gustav Pedersen.

Ved du noget? Så send os et tip