Mange småskader på grund af stormen

Stormen gav travlhed på de fynske skadestuer. Tre personer blev alvorligt kvæstet, men personalet havde især havde travlt med mange mindre skader.

Et forsøg på at redde et tag på et nyopført legehus i Højby kostede Pernille Thinggaard en tur på skadestuen.

- Taget var ved at blæse af, og så ville jeg ud og se, om jeg kunne redde det, siger Pernille Thinggaard.

Men hun kunne intet stille op overfor stormens enorme kræfter, og taget fløj ind i naboens have.

Pernille Thinggaard har formentlig brækket sin storetå i forsøget på at redde resten af legehuset.

Status på skadestuen

Tirsdag gjorde skadestuen på Odense Universitetshospital status over de mange personer, der er kommet til skade som følge af stormvejret.

I alt 35 personer blev behandlet for mindre skader.

- Der er to store grupper. Den ene gruppe er personer, som er faldet og har fået forskellige faldskader. Det kan være vrid, det kan være brækkede ben og arme og det kan være, at man har skåret sig eller slået hovedet eller andre ting. Den andens store gruppe er personer, der er blevet ramt af genstande, der er fløjet gennem luften, siger ledende overlæge på den fælles akutmodtagelse på OUH, Michael Hansen-Nohr.

Tre personer blev alvorligt kvæstet. Blandt andet den lastbilchauffør, der kørte den lastbil som væltede på Lillebæltsbroen.

- De blev hurtigt stabiliseret og var meget hurtigt uden for livsfare, og de er i god bedring på nuværende tidspunkt, siger Michael Hansen-Nohr.

På skadestuen i Svendborg måtte 14 mennesker behandles skader som følge af stormen.

- Vi har ikke haft særlig mange patienter, for de fleste har holdt sig indendøre, men vi har haft alt fra væltede barnevogne til væltede lastbiler, hvor folk er kommet ind efterfølgende. Heldigvis har det været små skader, de fleste af dem. Der har faktisk kun været to, der skulle indlægges med henholdsvis brækket arm og brækket ben, siger Lars Stubbe Teglbjærg, der er ledende overlæge på akutmodtagelsen i Svendborg.

Ekstra travlhed hos politiet

De mange personskader gav også ekstra travlhed hos politiet, hvor hundredevis af fynboer ringede om både materielle skader og trafikale problemer.

- Vi prioriterer det på den måde, så det er personredningen i første omgang. Når vi har styr på den del af det, så kigger vi på de andre ting, og så kan det for eksempel være trafikken, der får noget opmærksomhed, siger leder af vagtcentralen hos Fyns Politi Torben Schultz.

Politiet vurderer, at langt de fleste fulgte rådet om at holde sig indendøre under stormen.

Oversigt

    Oversigt