I det fynske folks tjeneste

Mange tusind ørreder udsættes

Mandag begyndte den årlige udsætning af ørredyngel på Fyn. I alt skal der udsættes 330.000 ørred smolt i fynske bække og åer den kommende tid.

01:29

330.000 ørred sættes ud i åer og vandløb på Fyn den kommende tid.

1 af 2

De første 35.000 ørredbabyer på vej ud i deres ny hjem, Odense Å ved Seden.

De er udklækket på Elsesminde Produktionshøjskole. I en alder af halvandet år skal de nu videre i livet.

- Det er så meningen, at de skal vandre ud ud i havet indenfor en uge eller to, når de er klar til at tolerere saltvand, siger laksemester Linda Bollerup fra Fyns Laksefisk.

330.000 småfisk sættes ud

I år bliver der i alt udsat 330.000 såkaldte smolt i vandløb over hele Fyn.

Det er et samarbejde mellem Fyns Laksefisk, Vandpleje Fyn og Havørred Fyn.

De har gennem en årrække noteret sig, at udsætningerne har øget antallet af ørred i fynske farvande og dermed også antallet af tilfredse lystfiskere, selvom nogle gerne så endnu flere fisk.

- Ja, der er sikkert altid nogen, der mener at de skal kunne fange nogle flere fisk, men vi gør i hvert fald vores til, at der er masser af fisk at fange, siger Linda Bollerup.

Ikke mindst den øgede sportsfiskerturisme gør, at udsætningerne fortsætter - foreløbig til 2021, selvom det er menneskelig indgriben i naturen.

- Når der nu er så stort potentiale i at trække sportsfiskere hertil, også fra udlandet, så er man også nødt til at have nogle fisk som de gider at komme og fange. Ellers trækker man ikke folk til, siger Linda Bollerup.

Derudover er udsætningerne med til at gavne naturen.