Mange uheld med ældre på cykel

Ny undersøgelse fra Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU) viser, at de ældre cyklister har et særligt problem i trafikken og en særlig plads i ulykkesstatistikken.

Det får nu Syddanmarks Færdsels-sikkerhedsudvalg til at målrette nye kampagner til cyklende seniorer. Udvalget er bekymret over, at næsten 1000 er kvæstet ved ulykker med seniorer i det syddanske område siden 2001, og vil have færre kvæstede cyklister på sygehuset

En dugfrisk analyse fra Vejdirektoratet af politirapporterede trafikulykker med seniorer bekræfter tendensen. 
 
- Siden 2001 er næsten 1000 mennesker kommet til skade ved ulykker med seniorer over 65 år i Syddanmark. Seniorerne er mere skrøbelige ved ulykker og får typisk et længere sygeforløb og flere varige men end yngre trafikanter, så derfor tager vi ulykkerne meget alvorligt, siger formanden for Syddanmarks Færdselssikkerhedsudvalg, Vejcenterchef Jens K. Ørnskov i en meddelelse.
 
Havarikommissionen for Vejtrafikulykker anbefaler en række områder, hvor seniorerne kan påvirkes med kampagner. Det vil Syddanmarks Færdselssikkerhedsudvalg nu omsætte til handling i form af flere regionale kampagner til seniorerne. 
 
- Udvalget er allerede i sidste uge indgået i et tæt samarbejde med de øvrige færdselssikkerhedsudvalg om at udvikle flerårige kampagner, der også kan sikre seniorerne i trafikken. Vi forventer, at de første af de nye tiltag er klar allerede til efteråret, og at udvalget dermed får en bred palet af tilbud til seniorerne, så vi kan undgå ulykkerne, siger formanden for Syddanmarks Færdselssikkerhedsudvalg, Vejcenterchef Jens K. Ørnskov.

Fakta

Trafik

Dræbte og tilskadekomne ved trafikulykker med seniorer i Vejcenter Syddanmarks område 2001-2007.

Kvæstede ved trafikulykker med seniorer (65+) i Vejcenter Syddanmarks område i perioden 2001-2007 (Alene politiregistrerede ulykker). Kilde: Vejdirektoratet.

Oversigt

    Oversigt