Mange virksomheder truet af lukning

Antallet af virksomheder, der har retning mod en konkurs, sætter ny rekord, men virksomhederne i Region Syddanmark klarer sig bedre end i resten af landet, viser nye tal fra selskabet Experian.

Flere virksomheder end nogensinde før er truet af konkurs. Særligt virksomheder i hovedstadsområdet er lukningstruede på grund af usund økonomi, viser nye tal fra analysevirksomheden Experian.

Mere end hver femte af landets virksomheder har såkaldt konkursretning. Hvis en virksomhed både har underskud på bundlinjen og angrebet egenkapital, viser statistikken, at virksomheden har retning mod konkurs.

- Experians seneste analyse tegner et billede af et dansk erhvervsliv, der er presset efter en længerevarende krise, siger kommunikationschef Camilla Rose, Experian.

Analysen har set på tal for 178.000 selskaber.

- Mange har nu formentlig taget deres forholdsregler og skåret ind til benet, og det er også nødvendigt, siger Camilla Rose.

Selskaber i ejendomsbranchen har oplevet den største stigning i andelen af selskaber med retning mod konkurs. Fra februar 2008 til november 2009 er andelen steget med knap 68 procent.

Hvor stor risiko, virksomhederne har for at dreje nøglen om, varierer fra region til region. Det går generelt bedst for de kommuner, der ligger vest for Storebælt, ligesom bornholmske virksomheder trives bedre end gennemsnittet.

I Hovedstaden har 22,6 procent konkursretning. I Region Syddanmark har færrest selskaber konkursretning - her drejer det sig om 19,1 procent.

Ser man på landets kommuner ligger København i top med den højeste andel, 25,4 procent, af selskaber med konkursretning. I top-10 findes lidt overraskende flere traditionelt rige kommuner som eksempelvis Gentofte, Lyngby-Tårbæk, Frederiksberg og Lejre.

Oversigt

    Oversigt