Mangel på boliger til studerende

Studerende i Odense kommer til at skrue ned for deres forventninger til en bolig. I følge Boligportal.dk mangler Odense de boliger, som de studerende efterspørger.

Efterspørgslen efter lejeboliger er steget eksplosivt i både Odense og andre studiebyer og samtidg er antallet af lejeboliger faldet. Det viser friske tal fra Danmarks største markedsplads for lejeboliger, BoligPortal.dk.

- Som det ser ud lige nu, så er der stor mangel på lejligheder i blandt andet Odense, og det kommer til at kunne mærkes hos de studerende, der nu og de kommende måneder skal finde et sted at bo, forklarer Henrik Løvig, der er administrerende direktør i BoligPortal.dk.

De unge fra 18-24 år foretrækker om en to- eller treværelseslejlighed, og kun de færreste er interesseret i en delebolig. Og netop disse lejeboliger er en mangelvare.

- Der kommer til at være en hel del, der skal slække på deres krav til en kommende bolig, hvis ikke der pludselig kommer flere lejeboliger på markedet. Som det ser ud lige nu, så går tendensen på det punkt den forkerte vej, så man skal have is i maven, hvis man som boligsøgende vil fastholde sine krav til den kommende bolig, siger Henrik Løvig.

Optællingen fra Boligportal.dk viser, at der i Odense er kommet 18 procent flere boligsøgende i forhold til samme tid sidste år, mens antallet af lejemål i samme periode er faldet med 18 procent.

Oversigt

    Oversigt