Mangel på IT-folk kan bremse fynsk roboteventyr

Der bliver uddannet alt for få inden for IT, og det sætter spørgsmålstegn ved, om det fynske væksteventyr inden for robot- og IT-teknologi kan fortsætte.

I dag uddannes der 25 dataloger om året på Syddansk Universitet. Men IT-brancheforeningen vurderer, at der er brug for 300 alene på Fyn.

Og det mærker Tommy Hummelmose, der i to måneder forgæves har forsøgt at finde IT-medarbejdere til sin virksomhed i Odense.

- I øjeblikket har vi to ubesatte stillinger, og der er ikke nogen, der søger dem, siger Tommy Hummelmose, der er ejer af Media Trust i Odense.

At der bliver uddannet meget færre højt-uddannede IT-folk, end der er brug for, bekymrer virksomhedsejeren.

- Vi kan jo risikere at skulle flytte til udlandet, hvis ikke vi kan få den rigtige arbejdskraft i Danmark. Vi sender allerede projekter ud af landet, siger Tommy Hummelmose.

På datalogistudiet kan man sagtens nikke genkendende til problemet.

- Der er ingen sammenhæng mellem erhvervslivets behov, og hvad unge mennesker synes er spændende, siger Rolf Fagerberg, der er rekrutteringsansvarlig på datalogistudiet på SDU.

Men høj løn og jobgaranti lokker altså ikke de studerende.

- Jeg tror, det handler om, at man vælger noget, man kender til og som interesserer en, siger Laura Jakobsen, der læser jura på SDU.

Og det er ikke kun dataloger, der mangler - men alle typer IT-medarbejdere, der mangler, lyder det fra IT-branchen.

Oversigt

    Oversigt