Maraton tosset: Tre løb på tre dage

For nogle vil et enkelt maratonløb være mere end rigeligt. Men for andre er Fruens Bøge Maraton det tredje - på tre dage.

Nogle gav den mere gas end andre, men alle havde det til fælles, at de løb Fruens Bøge Maraton eller halvmaraton, der mandag fandt sted for 42. gang.

- Vi arrangerer det primært for at vise det her sted frem. Der er rigtig mange maratonruter i Danmark efterhånden, men denne rute er helt enestående i forhold til, at man løbet et sted, der er helt unikt smukt, siger løbsarrangør Kevin Vilhelmsen.

Dagens løb havde godt 70 deltagere. 13 af dem løb de godt 42 kilometer for tredje gang på tre dage.

I Ringe lørdag, søndag på Tåsinge, og mandag blev det tredje løb afsluttet i Fruens Bøge.

- Vi kan ikke lade være. Fordi vi kan, siger Kent Trøjborg Andersen, der er en af trippleløberne fra Odense.

- Vi skulle udfordre os selv og prøve noget nyt, siger Majken Petersen fra Sorø, der også løber sin tredje maraton på tre dage.

Socialt maraton

Der bliver holdt øje med tiden, men det er ikke så meget sluttidspunktet, det handler om.

- Nej bestemt ikke. Det her løb udmærker sig ved at være et socialt maratonløb. Dem er der efterhånden også mange af i Danmark, hvor man mødes igen og igen og løber denne distance. Der er en debutant med på maraton i dag og tre med på halvmaraton, så der er også nogle, der prøver løbet her, for at finde ud af, hvad er det her for mig, og hvad vil jeg med det, og hvad er det her for en distance, siger Kevin Vilhelmsen.

Dagens halvmaratonvinder i Fruens Bøge blev Klaus Kærgaard i tiden 1.24.55.

Thomas Steenberg vandt maratonløbet i tiden 3.18.40

Og vinderen af de tre maratonløb til sammen blev Kim Hammerich på 11 timer og 12 sekunder.

Oversigt

    Oversigt