Marienlyst debuterer i sommerheden

Marienlyst-holdet er spændte inden første kamp i 1. division. Målet for sæsonen er at undgå nedrykning, lyder det fra klubben.

Da Marienlyst senest spillede i den næstbedste fodboldrække havde spillerne fornavne som Ove og Ingvard.

Men når den odenseanske klub søndag eftermiddag sparker bolden igang i en ny sæson i 1. division hedder spillerne blandt andet Mads og Jonas.

Det er 77 år siden, at Boldklubben Marienlyst senest spillede i den næstbedste danske fodboldrække. Dengang hed rækken Oprykningsserien - i dag hedder den NordicBet Ligaen.

Overraskende oprykning

Det kom bag på direktør, fans og spillere, da Marienlyst i foråret spillede sig til oprykning.

Klubben konkurrerede i lang tid med Aarhus Fremad om den afgørende førsteplads. Duellen om toppen blev forløst, da aarhusianerne smed vitale point i tredjesidste spillerunde.

- På en rasteplads i Skærup, stod vi i 15 minutter og ventede nervøst på melding fra Risvangen Stadion, og da meldingen kom, at Aarhus Fremad kun fik 0-0 mod Kjellerup, er jeg glad for at der ud over os, kun var en busfuld pensionister, for vi var uden for pædagogisk rækkevidde i vor opførsel, lød det fra direktør Jens Gantriis.

Efterfølgende har realiteterne indfundet sig - både de økonomiske og sportslige. Marienlyst har fundet sig en ny hjemmebane og oprustet truppen, så den kan konkurrere med de fuldtidsprofessionelle i 1. division.

Spændte før kamp

Søndag eftermiddag skyder Mads, Martin, Jakob, Lasse og de andre Marienlyst-spillere sæsonen igang i 1. division.

- Vi ved ikke helt, hvad vi skal forvente, for vi har jo aldrig prøvet det før, siger sportschef Søren Godskesen.

Holdet skal møde Fredericia på Monjasa Park med en kapaticitet på 4000 tilskuere.

- Det er klart, at vi har sommerfugle i maven. Men vi skal helst ikke have for mange, ellers kan det gå galt, siger Søren Godskesen.

Alt over nummer 11

Ifølge sportschefen er ambition at forblive i 1. division. Alt er bedre end end en 11. plads, for så rykker man ned, lyder det.

- Vores mål er at etablere os i 1. division, siger Søren Godskesen, som fra tribunen kan se kampen mellem Fredericia og Marienlyst blive fløjtet igang søndag klokken 15.00.

Oversigt

    Oversigt