Både og grej til salg: Gamle mænd starter ny tradition i Faaborg

Ny tradition så dagens lys på Faaborg Havn i weekenden. Fire ildsjæle står bag Maritim Weekend, der blandt andet byder på en flydende salgsudstilling, havnefest og maritimt stumpemarked.

Fire ildsjæle har i lang tid arbejdet for at skabe mere liv på havnen i Faaborg. Et arbejde, der kulminerede lørdag og søndag med konceptet Maritim Weekend.

Hele weekenden har Faaborg Havn været omdannet til én stor markedsplads, hvor familier fra nær og fjern havde mulighed for at stifte bekendtskab med livet til søs. 

- Vi er fire voksne mænd, der har taget initiativet, griner Sigurd Lund Henriksen, som netop er gået på pension og nu har tiden til at hellige sig sin båd - og ikke mindst fællesskabet på havnen.

Han er formand for havnebrugerudvalget. Et udvalg, der repræsenterer 650 brugere af Faaborg Havn. 

quote Jo mere liv, desto flere turister og indtægter til byen ikke mindst

Sigurd Lund Henriksen, formand havnebrugerudvalget

Og de har fundet på at fylde havnen med et maritimt stumpemarked, hvor sejlere kan sælge deres brugte udstyr videre. Weekenden har også budt på en flydende salgsudstilling. 

- Jo mere liv, desto flere turister og indtægter til byen ikke mindst. Og god omtale, siger Sigurd Lund Henriksen.

Ud over Sigurd Lund Henriksen tæller ildsjælene i front for Maritim Weekend Steen Povlsen, Bent Ipsen og Erik Sørensen.

- Der har været rigtig mange mennesker hernede. Især i går. Så vi er meget tilfredse, siger Sigurd Lund Henriksen.

Tilfreds bådejer

Den flydende salgsudstilling har givet sejlere fra hele landet muligheden for at ligge gratis i havnen weekenden over.

Interesserede købere har til gengæld haft et helt udvalg at kigge på beliggende ved en enkelt bådebro. Nemt og bekvemt.

- Ja, der har været et par interesserede købere forbi. Og nogle har endda været om bord flere gange, så det har været positivt, siger Bjarne Madsen.

Han er sejlet til Faaborg helt fra Kolding for at sælge sin båd. 

- Vi er kommet til at købe en ny, så nu skal vi af med den her, siger han.

I år var udvalget af både dog ikke så stort. Bjarne Madsen tror, det skyldes, at der ikke er så mange, der kender konceptet endnu. 

Jan Vogt er bådebygger på Lyø. Han havde taget turen til Faaborg for at være med til Maritim Weekend med håbet om at sælge en båd. Foto: Alexander Aagaard

Salgsudstilling udfordret af blæst

Men mange salgsmodne sejlere har også været udfordret af vinden, som især var slem lørdag. Det betyder, at mange sejlere har haft svært ved at nå frem, fortæller Sigurd Lund Henriksen. 

 - Ja, det blæste rigtig meget. Jeg vil skyde på 15-17 sekundmeter lørdag, og det holder jo folk hjemme, så det var lidt ærgerligt, siger han.

Men trods blæst og lidt færre både i den flydende salgsudstilling end ventet, gentager de fire ildsjæle succesen til næste år. 

- Ja, vi skal bare have en aftale med vorherre om vejret, griner Sigurd Lund Henriksen.

Det er ikke første gang blæsevejr har udfordret Faaborg Havn. Politikerne har netop sat gang i en proces, der skal kystsikre området.