Marslev-virksomhed bliver fransk

Ventilationsvirksomheden Exhausto i Marslev solgt til fransk familievirksomhed Aldes.

Ventilationsvirksomheden Exhausto i Marslev er blevet overtaget af den franske Aldes-koncern med 1300 ansatte og en omsætning på over 1,5 milliarder kroner.

Exhausto, der oprindelig var ejet af Peter Hermansen, blev  i 2010 overtaget af VKR Holding, der i 2012 solgte aktiemajoriteten i Exhausto til den danske kapitalfond Axcel.

Virksomheden blev egentlig grundlagt i 1957 i Sorø på Sjælland. Baggrunden var en idé om at konstruere en røgsuger til installation på toppen af skorstenen for at skabe det optimale træk til åbne ildsteder, træfyr og kedler.

I 1963 flyttede firmaet til den nuværende adresse i Langeskov på Fyn. Samtidig blev produktprogrammet udvidet med tagventilatorer. 

Aldes har hovedkontor i Lyon i Frankrig og beskæftiger sig med indeklima, termisk komfort og energistyring i bygninger.

Exhausto er førende på markedet for ventilation til beboelsesejendomme og skoler, kontorer og institutioner med mere. Marslev-virksomheden er stor i Nordeuropa, først og fremmest i Danmark, Sverige og Norge, og har desuden en fremtrædende position på det tyske marked.

I 2015 omsatte koncernen for 473 millioner kroner og beskæftiger 286 medarbejdere.

Exhausto kom ud af 2015 med et resultat før skat på minus 16 millioner kroner, mens underskuddet året før var godt 5,5 millioner kroner.

Exhausto blev grundlagt i 1957 og er i dag en større og meget anerkendt aktør i Nordeuropa, først og fremmest i Danmark, Sverige og Norge, og har desuden en fremtrædende position på det tyske marked.

I 2015 omsatte koncernen for 63 mio. euro med i alt 286 medarbejdere. 

Aldes-koncernen har allerede aktiviteter i næsten 60 lande i Europa og verden over, og opkøbet giver koncernen en indgang til Nordeuropa.

 
 
 

Oversigt

    Oversigt