Marstallere begræder færgelukning

Færgeruten mellem Marstal og Rudkøbing skal spares væk, så marstallere fra januar må benytte færgen i Søby eller tage til Ærøskøbing for at sejle fra øen.

De politiske slagsmål om færger og færgeruter på Ærø er ikke nye.

Det er til gengæld beslutningen om at flytte færgeruten fra Marstal til Ærøskøbing, så der ikke længere er forbindelse mellem Ærø og Langeland, og det ærgrer Gurli Rask fra Marstal.

- Det synes jeg er noget møg, fordi jeg tager meget til Rudkøbing, så det bliver en lang omvej for mig. Og vi kommer til at savne færgen i Marstal.

Færgen forsvinder ikke helt, men den skal sejle fra Ærøskøbing mod Svendborg i stedet. Men det kan Gurlig Rask ikke bruge til noget.

- Det bliver det jo ikke billigere af, så jeg kan ikke se besparelsen, siger Gurli Rask.

Overvejer at flytte fra øen

Åse Rasmussen får forlænget sin transporttid til og fra sit hjem i Marstel og til arbejdet i Rudkøbing så meget, at hun overvejer at flytte fra Ærø.
Åse Rasmussen får forlænget sin transporttid til og fra sit hjem i Marstel og til arbejdet i Rudkøbing så meget, at hun overvejer at flytte fra Ærø.

Åse Rasmussen er sagsbehandler i Rudkøbing. Hun bor i marstal, og udsigten til at skulle have transporttiden forlænget væsentligt, gør at hun overvejer sin boligsituation.

- Det betyder, at jeg skal finde ud af, hvad jeg så skal. Om jeg skal rejse udenom eller flytte fra øen, siger hun.

Åse Rasmussen plejer at tage cyklen fra sit hjem i Marstal, cykle ned til færgen og videre fra færgen til arbejdet i Rudkøbing. Men med en ny færgerute, der går mellem Ærøskøbing og Svendborg bliver dagen pludselig meget længere til og fra arbejde.

- Og det tror jeg ikke, der er ret mange der vil bryde sig om, siger Åse Rasmussen.

Oversigt

    Oversigt