I det fynske folks tjeneste

Marsvin bliver fotomodeller

Den hollandske undervandsfotograf Peter Verhoog er i disse dage i Kerteminde, for at fotografere marsvinene Freja og Eigild.

01:45

Den hollandske undervandsfotograf Peter Verhoog er i disse dage i Kerteminde, for at fotografere marsvinene Freja og Eigild.

1 af 2

- Det er det eneste sted i verden, hvor du kan tage billeder af marsvin, fortæller fotografen begejstret til TV2/Fyn.

Billederne af marsvinene skal bruges til en artikel i det anerkendte tidsskrift i National Geographic. Og at netop Freja og Eigild blive fotomodeller er et skulderklap til Fjord& Bælt.

- Vi har rigtig mange, der respekterer det arbejde, vi gør. Det her er selvfølgelig endnu en blåstempling, og en af de vigtige på det internationale plan, siger havbiolog Magnus Wahlberg fra Fjord & Bælt i Kerteminde til TV2/Fyn.

Marsvinene Freja og Eigild bliver i første omgang fotostjerner i den Hollandske udgave af National Geographic til foråret nærste år, og derefter kan de komme på tryk i flere europæiske lande. Og den kan være med til at skaffe flere gæster til Fjord og Bælt.

- Vi har haft en enorm interesse fra Tyskland de senere år, og vi er begyndt at koordinere med turistforeningen i Kerteminde for at se, hvad der kan lade sig gøre. Det kunne være vi skulle se på det med Holland også, siger Magnus Wahlberg.

Fotografen fik lavet sin fotosession, men billederne må vi vente med at se. Der bliver gemt under lås og slå indtil de kommer på tryk.