Marsvinemor venter sig

En lille ny marsvinekalv er på vej i Fjord & Bælt i Kerteminde. Det er marsvinet Sif, der er gravid for anden gang.

Sif ventes at nedkomme i løbet af sommeren. Datoen vides ikke, men forberedelserne er allerede i gang. Sif er blevet trænet til at deltage i en ultralydsscanning så kalvens vækst kan følges på tæt hold.

Den første succesfulde marsvinefødsel i fangenskab var på Fjord & Bælt i 2007, hvor Freja fødte det lille marsvin Frigg-Amanda. Sidste sommer blev Sif også mor til en kalv, som måtte aflives, da der aldrig kom gang i diegivningen. Denne gang er det igen Sif som er drægtig.

Marsvin er drægtige i 10,5 måned, men da undfangelsestidspunktet er ubestemt er det ikke til at vide lige præcis hvornår en fødsel kan finde sted.

Fjord & Bælt har fået specialfremstillet et fødselsbassin som skal sikre Sif nogle optimale og trygge rammer for fødslen. Hun vil indtage bassinet, når dyrepasserne observerer, at fødslen nærmer sig.

Hele vejen igennem forløbet står et hold forskere fra SDU samt personalet på Fjord&Bælt klar til at indsamle viden om den første del af kalvens liv, med speciel fokus på, hvordan og hvor hurtigt en marsvineunge udvikler sit sonarsystem.

Oversigt

    Oversigt