Mary blev fyret efter 41 år: Nu får hun et lille plaster på såret

Mary Madsen arbejdede mere end 41 år som hjemmehjælper i Odense Kommune, der så fyrede hende, kort tid før hun skulle på pension. Nu får hun et lille plaster på såret.

I januar 2016 fik hjemmehjælper Mary Madsen overrakt en fortjenstmedalje for 40 års arbejde i Odense Kommune af dronning Margrethe. I november 2016 år blev Mary Madsen fyret, og hun må forlade arbejdsmarkedet, få måneder før hun skulle på pension.

- Jeg blev rigtig ked af det, og er gal og skuffet over måden, det skete på, fortalte Mary Madsen i april til TV2/FYN.

- Jeg blev fyret efter 41 år, og jeg ved, at jeg har været en god arbejdskraft og har passet mit arbejde. Borgerne er glade ved mig. Og så skal jeg afslutte mit arbejdsliv på den måde, forklarede hun.

Forlig med Odense Kommune

Nu har Mary Madsens fagforening FOA indgået et forlig med Odense Kommune, der betyder, at Mary Madsen får 25.000 kroner i godtgørelse, fortæller Fagbladet FOA.

- Jeg er tilfreds med den afgørelse, for dermed har kommunen jo tilkendegivet, at den har gjort noget forkert, siger Mary Madsen til Fagbladet FOA.

Mary Madsen synes, at kommunen er sluppet for billigt, men alternativet havde været en måske langtrukken sag i et afskedigelsesnævn, og Mary Madsen ville gerne have ro om sagen.

- 25.000 kroner er jo en symbolsk betaling, men det har været afgørende for os, at kommunen anerkender, at der er sket fejl i hendes sag, siger Erik Mikkelsen, der er sektorsekretær i FOA Odense.

Det juridisk opnåelige

Erik Mikkelsen siger, at 25.000 kroner var det juridisk opnåelige, og han beklager, at der slet ikke er snakket etik og moral i forliget.

I en mail til Fagbladet FOA skriver chef for Politik, Strategi og Økonomi Bente Monsen i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning:

- Vi er glade for, at der nu er indgået et forlig, som alle parter kan være tilfredse med. Dermed er sagen afsluttet, og vi kan nu alle se fremad.

Blev rost for sit arbejde

Fyresedlen fik 65-årige Mary Madsen af Odense Kommune i november 2016 - godt et år inden hendes planlagte pension ved udgangen af 2017. Kommunen skal dog betale løn til hende indtil september 2017, fordi hun havde været ansat i ældreplejen så længe.

- Jeg har altid sagt, at jeg ville holde (ved udgangen af 2017, red.), og når det så kun er fire måneder, kunne de godt have sagt, at det var ok, fortalte Mary Madsen til TV2/FYN.

Umiddelbart inden fyringen var hun ellers blevet rost for sit arbejde. I 2015 fejrede hun 40-års jubilæum i Odense Kommunes ældrepleje. Det blev fejret med en stor reception.

Borgmester: Mary har altid passet sit job

Mary Madsen fik overrakt Dronningens Fortjenstmedalje den 11. januar 2016, og Odenses daværende borgmester, Anker Boye (S), roste blandt andet hjemmehjælperen for hendes positive sind.

Odense Kommune hyldede også Mary Madsen som en ansat, der elskede sit arbejde, i kommunens magasin for seniorer i september 2016.

Samme måned fik hun beskeden om, at hun og syv andre i afdelingen skulle fyres i forbindelse med nedskæringer.

Mary Madsen nåede at arbejde for Odense Kommune i 41 år og tre måneder.

Overblik

Oversigt

    Oversigt