Måske samme røver bag tre røverier

Odense Politi vil ikke udelukke, at det er den samme gerningsmand, der står bag tre identiske røverier mod Danske Banks afdeling i Bolbro i Odense. Danske Banks sikkerhedsafdeling overvejer nu at nedlægge bagindgangen.

-

Odense Politi vil ikke udelukke, at det er den samme gerningsmand, der står bag tre identiske røverier mod Danske Banks afdeling i Bolbro i Odense. Politiet har offentliggjort et foto af røveren og håber på hjælp fra vidner.


To gange i august i år var Danske Banks filial i Bolbro udsat for væbnet røveri. Torsdag måtte personalet i den udsatte afdeling endnu engang gennemgå et mareridt. Sidst på eftermiddagen kom den maskerede mand ind ad bankens bagindgang, og lagde et oversavet jagtgevær på desken.


Rød farvepatron
\"Forlanger penge\", lød den kortfattede besked fra røveren. Personalet fulgte røverens ordre og puttede kontanter i mandens to medbragte plastikposer.


Derefter forlod manden, som ved de to øvrige røverier, filialen ad bagindgangen, og flygtede på en cykel over parkeringspladsen i retning mod Føtex. Midt på parkeringspladsen sprang en farvepatron i et af pengebundterne, og manden blev indhyllet i rød røg, men fortsatte dog flugten.


Politiet formoder, at manden er blevet farvet rød på både hænder og ansigt. I august blev et af røverierne også ramt af en rød farvepatron.


Måske samme gerningsmand
Odense Politi har kun få spor i sagen, men kriminalpolitiet vil ikke udelukke, at det kan være den samme mand, der står bag alle tre røverier.


\"Vi fik jo aldrig opklaret røverierne i august, så muligheden for at samme gerningsmand har slået til igen skal bestemt efterforskes\", siger Verner Jørgensen fra kriminialpolitiet i Odense.


Sikkerheden tjekkes
Efter de tre røverier vil sikringsafdelingen i Danske Bank i løbet af næste uge gennemgå sikkerheden i Bolbro-filialen i Odense.


\"Det lyder som en nærliggende mulighed, at vi nedlægger bagindgangen i denne filial. Men nu skal vi først gennemgå mulighederne. Men det er klart at vi må foretage os noget efter disse tre røverier\", siger sikringschef Karsten Sjøgren, Danske Bank.


Signalement
Selvom det er umuligt at se mandens ansigt håber Odense Politi, at nogen vil genkende røveren på den karakterisktiske påklædning.



  • Han var mellem 20-25 år
  • Mellem 165-175 cm høj, spinkel af bygning
  • Lys hud, måske med et ar eller sår under højre øje
  • Han var iført en blå kedeldragt med malingpletter og en blå jakke.
  • Grønlig trøje med hvidt og rødt mønster
  • Gråstrikket hue med beigefarvet halstørklæde for underansigtet.

Med torsdagen røveri er der i alt begået 27 bankrøverier i Odense i år, hvilket er det højeste antal i over fem år.

Oversigt

    Oversigt