Masser af fynske medaljer ved VM i livredning

TrygFondens kystlivreddere passer på badegæsterne på de danske strande og havnebade i løbet af sommeren. Nu er de netop hjemvendt fra VM i Holland med flere medaljer i kufferterne.

De fynske livreddere har haft en relativt rolig sommer uden de store rykind på badestrandene. Måske derfor har de haft tid til ekstra meget træning - og det kom dem til gode ved det netop afviklede VM i livredning, der blev afholdt i Holland.

Her kæmpede de danske kystlivreddere, blandt andet otte fra Fyn, med kolleger fra hele verden om at vinde verdensmesterskabet i sejlads med redningsbåde.

Konkurrencen indebærer fire discipliner og en samlet holdkonkurrence. Livredderne skal blandt andet dyste i kombineret svømning og løb, padling på boards samt sejle ud i en oppustelig motorbåd og redde et menneske op fra vandet, ligesom de skal gennemføre en teknisk bane så hurtigt som muligt.

De danske livreddere hjemtog flere både sølv- og bronzemedaljer og slog dermed klubber fra stærke nationer som Australien, New Zealand, Storbritannien, Tyskland og værtslandet Holland. 

- Livredderne har trænet hårdt og vidste, at de skulle levere en virkelig toppræstation, hvis de skulle hive en medalje hjem, da niveauet til VM er meget højt. Så de gav alt, hvad de havde i sig, og endte med at komme på podiet flere gange. Resultaterne vidner samtidig om, at vi i Danmark er meget langt fremme på området for livredning, og at det er nogle meget kvalificerede livreddere, der holder øje med badegæsterne på de danske strande om sommeren, siger Michael Iwersen, der er uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning og holdleder for de danske livreddere, i en pressemeddelelse. 

De danske deltagere kommer alle fra TrygFonden Kystlivredning og har i løbet af sommeren siddet vagt i TrygFondens i alt 36 livreddertårne, hvor de har passet på badegæsterne på de danske strande og havnebade. 

Det danske hold vandt sølv i den samlede holdkonkurrence.
Det danske hold vandt sølv i den samlede holdkonkurrence.
Foto: Trygfonden

- Vi er utroligt stolte af de dygtige og engagerede livreddere, vi har i TrygFonden Kystlivredning. De gennemgår hvert år flere prøver og holder gennem hele badesæsonen deres kompetencer ved lige med træning på stranden. Oveni det er de nogle søde og sympatiske mennesker med stor social forståelse. Vi glæder os over, at disse dygtige rollemodeller er med til at styrke den spirende livredderkultur i Danmark, som TrygFonden også arbejder for at fremme, siger René Højer, der er programchef i TrygFonden.

Fire danske medaljer

Verdensmesterskabet i Livredning blev afviklet i Noordwijk i Holland, og der blev konkurreret i fire discipliner og en samlet holdkonkurrence. De danske deltagere løb med tre medaljer på damesiden, mens det i den samlede holdkonkurrence blev til en flot sølvmedalje. 

Udover holdkonkurrencen vandt det danske hold en sølv- og to bronzemedaljer, der alle tre blev hængt på fynske livreddere.

I disciplinen Tube rescue vandt Vibeke Dragsbæk fra Odense sammen med Iben Johansen, Tønder​, en sølvmedalje, mens Charlotte Wivel og Maria Møller fra Odense tog sig af bronzen i samme disciplin. Med sig havde de to odenseanere Anne Beyer fra Tommerup, der agerede den person, de to skulle redde i vandet.

I Single rescue vandt Vibeke Dragsbæk også bronze sammen med makkeren Iben Johansen.

Fakta om de fire forskellige Inflatable Rescue Boat (IRB) discipliner:

 

 

Oversigt

    Oversigt