Masser af kendte på rollelisten: Ny julekalender optages på Fyn

Tinkas Juleeventyr optages på en række fynske locations i Assens og Faaborg-Midtfyn kommuner.

Snart er det jul igen, og ingen december må starte uden første afsnit af en julekalender.

Traditionen tro klistrer TV 2's julekalender-satsninger seerne til skærmen. Vi kender klassikerne, men i år producerer tv-stationen en helt ny julekalender med filmselskabet Cosmo Film.

I år skal Tinkas Juleeventyr tryllebinde familier over hele landet.

10 måneder før duften af julebag og gran sniger sig op i næseborene og lyskæder lyser op i gaderne, knokler skuespillerne, kamerafolkene, produceren og mange, mange flere på den nye julekalender på lokationer i Assens og Faaborg-Midtfyn kommuner.

Tinka mister sin magi

Den unge nissepige Tinka skal 1. december møde nissekongen og have overrakt nisseamuletten, der markerer, at hun er en rigtig nisse. Men Tinkas amulet skifter aldrig farve, ligesom de andre unge nissers, og hun indser, at hun slet ikke er som de andre.

Derfor begiver hun sig ud på et juleeventyr, hvor hun i menneskeverden møder Lasse. Sammen jagter de gåden om nissernes tabte magi. 

Rollerne som nissepigen Tinka og menneskedrengen Lasse spilles af Josephine Højbjerg og Albert Rosin Harson. 

Rollen som nissepigen Tinka spilles af Josephine Højbjerg.
Rollen som nissepigen Tinka spilles af Josephine Højbjerg.

På rollelisten finder man desuden erfarne skuespillere som Ellen Hillingsø, Troels Lyby, Birthe Neumann, Anette Støvelbæk, Neel Rønholt, Christian Tafdrup, Mia Lyhne, Lars Knutzon og Paw Henriksen. 

- Alle er søde, og man lærer jo hinanden at kende. Jeg tænker ikke over, at det er kendte mennesker. Vi lærer hinanden at kende, og så bliver det almindelig hverdag, fortæller Josephine Højbjerg.

Albert Rosin Harson er selv vokset fra at sidde klistret til skærmen, når julekalendrene på TV 2 hvert år afspilles hver aften klokken 20. I år bliver en undtagelse.

- Jeg må nok indrømme, at jeg kommer til at se julekalender i år. Selvfølgelig, skal man se sig selv, siger han.

Tinkas Juleeventyr er støttet af Film Fyn og produceres for TV 2  af Cosmo Film, der tidligere har produceret familiejulekalenderne 'Jesus og Josefine' (2003), 'Jul i Valhal' (2005) og 'Juleønsket' (2015) for TV 2. 

 
 

Oversigt

    Oversigt