Masser af liv på Odense Havn

Odense havnekulturfestival tegner til at blive en succes i år. Det gode vejr trækker masser af mennesker til havnen i Odense.

- Det går over al forventning. Der er stuvende fuldt, siger projektkoordinator på Odense Havnekulturfestival Maria Friis.

Sommervejret får en del af æren for, at der er god tilstrømning af mennesker på havnen.

- I går tror jeg vi havde mindst 5000 besøgende, og i dag er mit forsigtige skøn, at her var været mindst 10.000 igennem, siger Maria Friis.

Selvom, det gode vejr ofte betyder, at nogle får indtaget for store mængder alkohol i varmen, har det ikke voldt festivalen de store kvaler.

Enkelte er blevet hjulpet videre, fordi de har været fulde og omtumlede, men der er ingen forlydende om vold eller tilskadekomne.

Sikkerheden skærpet

Sidste år faldt en dreng i vandet under Havnekulturfestivalen, og det har ført til, at man i år har skærpet sikkerheden omkring de aktiviteter, der foregår ved og i vandet.

- Vi har holdt møde med politiet, brandvæsenet og Odense Havn og forelagt dem de sikkerhedsprocedurer, vi har omkring festivalen, og de er blevet godkendt, siger Maria Friis og fortsætter:

- Og flere af dem, der laver vandaktiviteter er også mere fokuserede på sikkerheden i år. Desuden har vi en redningsbåd i vandet hele tiden.

N01 havnefestival7

Oversigt

    Oversigt